≫ 

"Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi" ponovo na sceni Reflektor teatra: Repertoar za novembar 2020.

Predstava kazuje priču o Ivu Loli Ribaru, njegovoj porodici i verenici Slobodi Trajković

  • 1
Ekstremizam, Reflektor teatar Foto: Promo

Nezavisna omladinska pozorišna produkcija Reflektor teatar, poznata po tome što se u svojim komadima bavi posmatranjem društva i njegovih problema kroz prizmu mladih, i ove jeseni nastavlja da postavlja brojna pitanja koja se tiču kako njihove tako i drugih generacija.

Uz poštovanje preporučenih mera zaštite i ograničen broj mesta, sezona Post-istina je laž nastavlja se bogatim novembarskim repertoarom u Dorćol Platzu.

Sezona nosi ime po pesmi iz nove predstave Urednik, čije gostujuće izvođenje je planirano za 16. novembar u 20h u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu. „Drama o posledicama igranja istinom”, kako je još nazivaju, ispituje fenomen „post-istine”, ali i ukazuje na položaj medijskih radnika i radnica uz pitanje: „Šta biste vi uradili?”

Reflektor teatar Predstava "Muškarčine" / Printskrin: YouTube/Reflektor teatar

Muškarčine, najigranija predstava Reflektor teatra, ovog meseca ulazi u devetu sezonu igranja, a na sceni Dorćol Platza biće izvedena 11. novembra s početkom u 20h. „Šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas”, pitanje je koje postavlja sedam momaka u ovom pozorišnom dokumentarcu, kroz preispitivanje rodnih stereotipa koji vladaju na Balkanu, te ličnih priča i iskustava.

Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim, koja već u nazivu sadrži pitanje i temu kojom se bavi, pozorišni je dokumentarac o ekstremizmu, a ima cilj da publiku upozna sa svim oblicima ovog društvenog problema. Ekipa predstave izlazi na scenu 18. novembra, kada će, kako kroz lične priče tako i kroz teorijska objašnjenja, pokušati da osveste publiku o ovoj važnoj temi.

Smrt fašizmu, o ribarima i slobodi, Reflektor teatar Foto: Promo

Veliki povratak na scenu očekuje predstavu SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi, koja kazuje priču o Ivu Loli Ribaru, njegovoj porodici i verenici Slobodi Trajković. Priču o herojstvu jedne ranije generacije glumačka ekipa prenosi kroz sopstvena shvatanja tadašnjih i sadašnjih idola i ideala mladih, te preispituje šta njima danas znači borba protiv fašizma i kako je razumeju. „Gde je tvoja Crvena linija?”, glumci i glumice ponovo će pitati sve prisutne, ali i jedni druge, već 23. novembra.

Više informacija o predstavama, repertoaru i drugim aktivnostima, mogu se pronaći na sajtu Reflektor teatra i njihovim društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    4. novembar 2020 | 15:05

    Odlicna predstava, dobra poruka, mladi glumci fenomenalni. Za preporuku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA