≫ 

Otkazane predstave JDP, BDP, Ateljea 212, "Boška Buhe" i UK "Vuk"

Usled pogoršane slike pandemije u poslednjem periodu...

  • 0
Atelje 212 Atelje 212 / Foto: Shutterstock

I dalje se otkazuju predstave sa repertoara beogradskih pozorišta, usled pogoršane slike pandemije u poslednjem periodu, tako da će ljubitelji dasaka koji život znače u novembru ostati uskraćeni za pojedine predstave u pozorištima JDP, BDP, Atelje 212, Pozorište na Terazijama, "Boško Buha", UK "Vuk".

Zvanično na sajtu Ateljea 212 objavljeno je da se iz preventivnih razloga i trenutno nepovoljne epidemiološke situacije otkazuju predstave "Strujosek" 13. novembra, kao i "Urnebesna tragedija" Dušana Kovačevića, zakazana za 21. novembar.

Pre toga otkazana su i dva izvođenja nove predstave ovog pozorišta "Dabogda te majka rodila" Vedrane Rudan, u dramatizaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat, koja je bila u planu da se izvede 7. i 8. novembra.

Takođe, zbog cele situacije, i uprava Pozorišta na Terazijama se oglasila na svom sajtu, a kod njih se sve vreme igra samo novi mjuzikl "Sa druge strane jastuka" Momčila Bajagića Bajage, u režiji Juga Radivojevića. Ipak, taj muzički spektakl uprava je prinuđena da otkaže sve do 19. novembra, tako da se neće igrati ceo predstojeći vikend (13.11., 14.11. i 15.11).

Direkcija "Boška Buhe" je već u oktobru otkazivala pojedine naslove, a sinoć je to uradila i sa hit komedijom "39 stepenika" prema filmu Alfreda Hičkoka, gde već 5 godina pune salu Goran Jevtić, Andrija Milošević, Viktor Savić i Anastasija Mandić.

Beogradsko dramsko pozorište sinoć i za večeras otkazalo je izvođenje drame "Liliom" u režiji Ane Tomović, sa Andrijom Kuzmanovićem u naslovnoj roli.

Jugoslovensko dramsko pozorište, JDP Jugoslovensko dramsko pozorište / Foto: Wikimedia/Alxadj

Nova predstava Ustanove kulture "Vuk Karadžić", "Tica", prema američkom romanu i kasnije filmu, otkazana je za termin u petak, 13. novembra.

U prethodnom periodu ni Jugoslovensko dramsko pozorište nije ostalo imuno na tolika otkazivanja, te nisu mogli da odigraju razne naslove u oktobru ("Lorencačo", "Uobraženi bolesnik", "Ujka Vanja"…), a u novembru publika neće gledati Šekspirovu komediju "Mnogo buke ni oko čega" (14. novembar) u režiji Ive Milošević, kao ni hit dramu "Vrat od stakla" Biljane Srbljanović (30. novembar) u režiji Jagoša Markovića.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA