≫ 

Humanitarno izvođenje predstave "Guliverovo novogodišnje putovanje"

Uprkos ovogodišnjim nedaćama, Malo pozorište "Duško Radović" je živelo

  • 0
Malo pozorište Duško Radović "Guliverovo novogodišnje putovanje" / Foto: B. Abdulović

U susret Novoj godini, u periodu od 29. decembra do 1. januara 2020. godine, Malo pozorište "Duško Radović" omogućava besplatno gledanje onlajn predstave za decu "Guliverovo novogodišnje putovanje" korisnicima i zaposlenima u organizacijama dečje zaštite, onima koji su svoj život u prethodnih godinu dana posvetili pomoći drugima:

Sindikatu zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije; Sindikatu lekara i farmaceuta Srbije; Sindikatu medicinskih sestara i tehničara Srbije; Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“; Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine; Centru za integraciju mladih (Svratište za decu, Beograd).

Malo pozorište Duško Radović "Guliverovo novogodišnje putovanje" / Foto: B. Abdulović

- Uprkos ovogodišnjim nedaćama, Malo pozorište "Duško Radović" je živelo. Igrane su premijere, tražila se staklena cipelica sa Pepeljugom, upoznavale su se raznolike kulture sveta sa Guliverom, i putovalo se na jedan drugačiji i opasniji način sa Dečakom sa koferom. Publika je zajedno sa glumcima učestvovala u ovim potragama i putovanjima, onda kada se to moglo u pozorišnoj sali, onda kad nije - na otvorenom, a kad nije moglo ni jedno ni drugo, otporni duh kulture opstao je i na malim ekranima.

Malo pozorište Duško Radović "Guliverovo novogodišnje putovanje" / Foto: B. Abdulović

Iako fizički odvojeni, međusobna podrška i ohrabrivanje ni tada nisu izostale. Na svaku lošu vest odgovarano je optimizmom, prepreke su preimenovane u izazove, nemir u strpljenje, novu situaciju u još jednu priliku za vrednosti iza kojih Pozorište stoji: darivanje, humanost, dobrobit dece i umetnost. Nova godina je novi početak, ali i prilika za nastavak ovakvog puta, jednog u kom otkrivamo šta sve možemo da uradimo jedni za druge, a zatim da to zajedničkim snagama i ostvarimo; da inspirišemo druge da nam se priključe i nastave lanac darivanja - stoji u saopštenju Malog pozorišta "Duško Radović".

Video: Humanitarna akcija od male Minje za Olivera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA