• 0

Nova sezona Reflektor teatra pod sloganom “OPET SLOBODA”

Prva na repertoaru nalazi se predstava koja se našla na listi deset najboljih predstava u 2020. godini

  • 0

Nakon sjajnog otvaranja sezone u februaru, koja ove godine nosi naziv "Opet sloboda", Reflektor teatar u martu nastavlja sa radom.

Prva na repertoaru nalazi se predstava koja se našla na listi deset najboljih predstava u 2020. godini. Reč je o predstavi "Urednik" čije je izvođenje najavljeno za 9. i 10. mart. Tema drame jesu manipuacije medija i posledice koje proističu iz poigravanja sa istinom. Ona nastoji da u građanima i građankama probudi svest o značaju lične odgovornosti kao važnom faktoru u oblikovanju sopstvene realnosti.

Nakon Urednika, na pozorišnu scenu 18. marta stupaju "Muškarčine", predstava koja je u februaru na spektakularan način i otvorila novu sezonu. "Muškarčine" su pozorišni dokumentarc o muškosti i rodnoj ravnopravnosti u Srbiji. Zbog svoje teme, svako igranje ove predstave je aktuelno, novo i drugačije.

Predstava "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi" ponovo stupa na scenu i to simbolično 27. marta, na važan istorijski datum, koji je ujedno i dan pozorišta. Ovo je dokumentarna predstava, ali ne i biografska drama. Autori ovog komada nastoje da kroz priču o Ivi Loli Ribaru istraže heroje današnjeg doba i predstave svoje generacije i njihove ideale. Predstava ukazuje na vanvremensku važnost borbe protiv fašizma, koja je sve samo ne završena.

reflektor teatar

Foto: Nemanja Jovanović

Sve predstave igraju se u dobro poznatom prostoru Dorćol Platz-a od 19 časova. Osim predstava koje čine redovni repertoar, Reflektor teatar u 2021. godini planira i četiri premijere, od kojih je prva zakazana za maj ove godine.

U pitanju je autorski projekat Vojkana Arsića, čiji je radni naziv SLOBODA.

Sve informacije o izvođenjima, ulaznicama i drugim aktivnostima ove omladinske organizacije, možete pronaći na reflektorteatar.rs.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima