≫ 

Goran Vesić sa članovima trupe "Njujork siti balet"

- Za nas je velika čast što su bili gosti Beograda - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda

  • 3
Goran Vesić Goran Vesić sa članovima trupe "Njujork siti balet" Foto: Grad Beograd

Članove trupe "Njujork siti balet", koji su tokom vikenda nastupili pred srpskom publikom, ugostio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je izrazio zadovoljstvo što je prestonica, zahvaljujući njihovom gostovanju, bila centar svetskog baleta.

Članovi te trupe premijerno su izveli svoj program u subotu uveče na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a sinoć su prvi put imali susret i sa beogradskom publikom kojoj su se predstavili na velikoj sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u okviru Beogradskog festivala igre.

Primabalerina Sara Lejn kaže da je oduševljena publikom u Srbiji koja joj je, dodaje, pružila toplu dobrodošlicu.

Istakla je da je u vreme pandemije korona virusa dar biti na sceni i raditi ono što voliš.

Prvak "Njujork siti baleta" Daniel Ulbriht ističe da je veoma srećan što su imali priliku da nakon duge pauze igraju pred "gladnom" publikom i zahvalio na prijemu koji je za njih organizovan u zgradi Geozavoda.

Zamenik gradonačelnika je rekao da je "Njujork siti balet" najčuvenija američka baletska grupa.

"Za nas je velika čast što su bili gosti Beograda i još veća čast to što je u našem gradu održana predstava ''Njujork siti baleta'' i bilo kakva druga predstava jer takvu priliku u ovom trenutku, tokom pandemije korona virusa, nemaju mogućnost da vide ni građani Pariza, ni Madrida, ni Londona, ni Berlina niti mnogih drugih većih gradova od Beograda", rekao je Vesić.

Dodao je da je to moguće zahvaljujući tome što smo, ističe, uspeli da nađemo meru između toga da zadržimo društveni život i ujedno štitimo javno zdravlje.

"Srećan sam što je Beograd makar na dva dana bio centar svetskog baleta i što smo pokazali da možemo da ugostimo i najveće svetske zvezde", rekao je Vesić.

On je članovima "Njujork siti baleta" poklonio svoju knjigu o Beogradu, na engleskom jeziku, i izrazio nadu da će mnogi od njih ponovo doći u srpsku prestonicu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krempita

    8. mart 2021 | 21:27

    I posle narod ne postuje mere a sedi njih 15 za stolom

  • Dejan

    8. mart 2021 | 21:54

    Pa zar nije zabranjeno okupljanje??

  • Srkimaja

    9. mart 2021 | 06:32

    Zar nije zabranjeno vise od 4 osobe za jednim stolom ako nisu iz iste kuce .......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA