≫ 

Aleksandar je najbolji sufler u Srbiji: Sve predstave zna napamet, a scenu sa Ejdusom ne zaboravlja

Iza kulisa radio je sa nekim od najvećih glumačkih imena našeg vremena

  • 0
Aleksandar Vuković, sufler Aleksandar Vuković / Foto: Sofija Babović

Aleksandar Vuković, jedan je od najboljih suflera u Srbiji. Vlastimir Đuza Stojiljković, Nikola Simić,Seka Sablić, Ivan Bekjarev, Milorad Mandić-Manda, Ljiljana Stjepanović, Branislav Ciga Jeremić, Milena Dravić, Predrag Ejdus samo su neka od stotine imena sa kojima je radio „iza kulisa“.

Nijedna nijansa dramskog jezika nije mu strana, a tekstove svih predstava, izvođenih u Kruševačkom pozorištu, gde već 24 godine radi, zna napamet.

- Sufler nije tu samo da kaže, šapne glumcu, nego mora da koristi pantominu, pokrete, na bilo koji način da mu dobaci tekst - objašnjava Aleksandar za "Večernje novosti".

U pozorištu je od malih nogu. Iako se u njegovoj kući o pozorištu nije pričalo, tu se radilo. Nikada neće zaboraviti kada je njegov otac glumio Kraljevića Marka.

- Kada je došla scena gde Musa Kesedžija ubija Marka, mog oca, počeo sam da vrištim sa balkona: "Zašto si mi ubio tatu?". Napravio sam takav haos da su gotovo morali da prekinu predstavu.

Ipak, pre 24 godine u istom pozorištu našao je svoj poziv, ne kao glumac, već kao sufler, bez koga glumci neretko ne mogu.

Mnogima je bio očaran. Milenu Dravić deset dana gledao je bez daha na čitajućim probama za "Ćelavu pevačicu". Ipak, od svih sufliranja nikada neće zaboraviti ono sa Predragom Ejdusom.

- Posle predstave sam mu prišao i rekao: "Peco, ja sam Vama bacao tekst, niste me čuli. Evo, tu su bile Vaše kolege pored mene. Videle su i one da sam Vam bacao tekst", a on mi je odgovori: "Jao, sine, ali ja ne čujem na levo uvo" - ispričao je kroz smeh Aleksandar.

Celu njegovu ispovest pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA