Sad stvarno da se oprostimo od knjiga: "Igra prestola" odlazi na Brodvej, jedna tajna biće otkrivena

Džordž R. R. Martin je usred pisanja "Vetrova zime" i nenačetog "Sna o proleću" preuzeo još jedan projekat

  • 0
Emi nagrade, dodela Emi nagrada Džordž R. R. Martin / Foto: Tanjug/AP

Nekoliko novih serija za HBO, a sada i predstava "Igra prestola" na Brodveju biće u centru pažnje Džordža R.R. Martina narednih nekoliko godina. Predstave bi trebalo da ponovo ožive Neda Starka i Džejmija Lanistera i prikažu važne događaje iz istorije Vesterosa.

Martin će raditi zajedno sa nagrađenim dramaturgom Dankanom MekMilijanom (37) i rediteljem Dominikom Kukom. Ideja je da se predstave postave u Njujorku, londonskom Vest Endu i u Australiji, a prva bi trebalo da bude gotova 2023. godine.

Šon Bin Ned Stark / Printskrin: YouTube/TheBlackSheep

Dok su brojne prikvel serije u pripremi, predstave će vratiti neke poznate likove iz "Igre prestola" i baviće se jednim od najvažnijih događaja, koji je preokrenuo tok istorije za Neda Starka, Roberta Barateona, Targarijene, Lanistere i njihove potomke, a koji uopšte nismo videli u seriji - Veliki turnir u Harenholu.

Tokom tog viteškog nadmetanja, koje se odigralo 16 godina pre početka radnje "Igre prestola", Regar Targarijen prvi put je video Lijanu Stark i odlučio da je to žena koju mora da ima.

- Predstave će dozvoliti publici da se deteljnije upozna sa elementima ove misteriozne i nedorečene priče koja je uvek intrigirala fanove. U njoj će se pojaviti neki od najvažnijih likova iz serije, čije će postupke voditi ljubav, želja za osvetom, ludilo, ali i uvek opasna proročanstva. Istovremeno, ona će otkriti tajne i laži koje su dosada bile samo nagoveštene - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, po priči Veliki turnir trajao je 10 dana i svi važni ljudi na kontinetnu su mu prisustvovali. Tako da sigurno možemo očekivati da se u predstavi pojavi mladi i stidljivi Ned Stark, njegov samouvereni, zgodni brat Brendon, njihova buntovna sestra Lijana, verena za lorda Roberta Barateona, zatim arogantni tinejdžer Džejmi Lanister, zavodljivi princ Oberin, plemeniti vitez Baristan Selmi i, naravno, najmisteriozniji od svih - princ Regar Targarijen koji je tokom tih 10 dana doneo odluke koje će promeniti istoriju.

Mlađi likovi iz serije, poput Deneris, Arje, Džona, tada još nisu bili rođeni.

- Seme rata često se sadi u vreme mira. Malo ko u Vesterosu mogao je da pretpostavi kakvo će krvoproliće da usledi kada su se i plemići, i običan narod sjatili u Harenhol da gledaju nadmetanje najboljih vitezova Sedam kraljevstva, u godini Lažnog proleća. Mnogo puta se o tom turniru govorilo u HBO seriji "Igra prestola" i mojim romanima "Pesme vatre i leda"... a sada je, konačno, došlo vreme da ispričamo celu priču... na pozornici" - naveo je Martin u izjavi.

Podsetimo, Martin je nedavno potpisao novi petogodišnji ugovor sa HBO i HBO Max da kao saradnik i izvršni producent radi na ekranizaciji nekoliko serija, od kojih čak sve nisu zaosnovane na njegovim romanima. Dok su se obradovali novom TV sadržaju, fanove je ova vest zabrinula, jer po svemu sudeći sledeći nastavak priče "Vetrove zime", neće dobiti ni ove godine. O "Snu o proleću" verovatno mogu samo da sanjaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA