≫ 

Premijera predstave "Tiho teče Misisipi": Branka Katić u kostimu oduševila publiku

Duge ovacije ispratile su glumačku ekipu u Beogradskom dramskom pozorištu

  • 0
Tiho tece Misisipi Predstava "Tiho reče Misisipi" Foto: ATA Images

Roman Vladimira Tabaševića "Tiho teče Misisipi" doživeo je svoju dramatizaciju u vidu istoimene predstave koja je sinoć premijerno izvedena na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji nagrađivanog hrvatskog reditelja Ivice Buljana.

Duge ovacije ispratile su glumačku ekipu, koja je najviše utiacala na novi projekat BDP-a. Mnoge kolege i ličnosti javnog života došle su da podrže još jednu u nizu prestoničkih premijera.

Adaptaciju književnog dela je pisao reditelj Buljan sa piscem Tabaševićem i ona predstavlja zapravo nastavak tog romana, a ne njegov verni prenos na pozorišnu scenu.

Pozorišni komad kao dopisana i nadgrađena priča u odnosu na roman nudi vivisekciju raspada jedne porodice na mikroplanu kroz totalni raspad jedne zemlje na makroplanu.

Ovde je Branka Katić ostvarila svoju prvu novu ulogu posle više od dve decenije odsustva iz srpskih pozorišta. Oduševila je kako glumom, tako i izgledom u kostimu.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA