≫ 

Dušan Kovačević i Matija Bećković uručili prihod mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju

U pitanju je prihod koji je ostvaren na večeri poezije Matije Bećkovića krajem prošle godine

  • 1
U Zvezdara teatru uručen prihod Dušan Kovačević, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, Matija Bećković Foto: Jakov Simović, zvezdarateatar.rs

Prihod koji je ostvaren na večeri poezije Matije Bećkovića krajem prošle godine, direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević i pesnik Matija Bećković danas su u Zvezdara teatru uručili novoizabranom mitropolitu crnogorsko-primorskom, Joanikiju. Prihod je namenjen za obnovu kapele patrijarha Gavrila Dožića.

- Gospodin Bećković je 24 puta održao večeri poezije uvek pred prepunom salom, zanimljivo je da od te davne 1997. godine pa do danas interesovanje bivalo sve veće tako da smo u šali govorili da bi bilo dobro da veče poezije organizujemo na stadionu. Ove večeri su i dokaz da naš narod voli poeziju i pesnike, sa pažnjom ga slušaju mnoge generacije... Danas nam je velika čast što je mitropolit Joanikije prvi put zvanično u javnosti baš u Zvezdara teatru i što mogu da mu poželim sve najbolje u njegovom velikom i svetom radu u Crnoj Gori... - rekao je između ostalog Dušan Kovačević.

Matija Bećković je objasnio kome uručuje sredstva:

- Prihod smo namenili za obnovu kapele patrijarha Gavrila Dožića u Vrujicima u Morači. Meni je veliko zadovoljstvo i zahvaljujem se Dušanu Kovačeviću i Zvezdara teatru što čine da jedan pesnik može da bude čak i dobrotvor - rekao je Matija Bećković.

U Zvezdara teatru uručen prihod Dušan Kovačević, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, Matija Bećković Foto: Jakov Simović , zvezdarateatar.rs

Mitropolit crnogorko-primorski Joanikije zahvalio se akademicima i Zevzdara teatru na prilogu koji je prkupljen od ljubitelja poezije.

Veče sa Matijom je tradicionalni dobrotvorni program koji Matija Bećković održava u Zvezdara teatru više od 20 godina. Svih prethodnih godina prihod je darovan onima kojima su pomoć i podrška bili potrebni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA