≫ 

"Prošla sam zahtevan kasting": Miona Marković otkrila kako je došla do svoje uloge iz snova

- Počela sam da pevam iz te predstave i maštala kako bi jednog dana bilo fantastično da igram Radu - počela je sa pričom glumica

  • 1

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" je glumica Miona Marković koja kaže da joj je uloga Rade u mjuziklu "Cigani lete u nebo" u Pozorištu na Terazijama ostvarila snove iz detinjstva.

Glumica je u ulozi fatalne Rade zamenila Milenu Vasić, a kako kaže za "Tanjug Reflektor", sa 13 godina je prvi put gledala mjuzikl "Cigani lete u nebo".

- Počela sam da pevam iz te predstave i maštala kako bi jednog dana bilo fantastično da igram Radu. Kasnije sam krenula u srednju školu i onda smo organizovano opet gledali tu predstavu. Kazala sam tad drugarici ''Jednog dana ću biti Rada'' i evo me na sceni Pozorišta na Terazijama - rekla je Miona Marković.

Popularna glumica naglašava da nije lako došla do svoje uloge iz snova.

- Otvorili su kasting za ulogu Rade kada sam imala 23 godine. Milena Vasić je u tom momentu igrala Radu 16 godina i zamolila je da je zamene. Prošla sam zahtevan kasting i ispostavilo se da je Rada moja uloga - rekla je Miona Marković.

Kako ističe, uvek je zavidela Radi zbog njene slobode.

- Volim njen duh i te njene pesme su me uvek ''radile''. Intuitivno sam ušla u ulogu...Na osećaj. Tek posle premijere sam saznala svašta. Između ostalog da je Rada zapravo nevina. Mislila sam da je ona potpuno slobodna u tom smislu, jer je svi muškarci vole, ali ipak, to je 19. vek i ona je toliko poželjna jer se nikome nije dala - rekla je Miona Marković.

Njen partner na sceni u predstavi "Cigani lete u nebo" je Nikola Šurbanović koji je zamenio Ivana Bosiljčića u ulozi Zobara.

Marković napominje da je Šurbanović divan mladi glumac.

- Odlično peva i verujem da ćemo biti sve bolji na sceni kako vreme bude odmicalo. Prišao nam je jedan čovek nakon našeg premijernog izvođenja predstave i kazao nam da smo vratili energiju ''Ciganima...'' iz 2010. godine. Ispostavilo se da je taj čovek gledao predstavu 30 puta - istakla je Miona Marković.

Video: Prelepa srpska glumica sa neopisivom emocijom na suvo otpevala Džejev hit

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    9. jun 2021 | 07:51

    Došla si do uloge tako što ti je tata Pedja Marković, profesor i funkcioner SPS, a njegov teca je Dobrica Cosic, pisac i siva eminencija srpske politike... Komunjarske veze i vezice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA