≫ 

"Lauš se zaglavio, nema šanse da stigne, moraš ti": Kako je Nikola Kojo igrao Žiku Ajkulu

- I onda je trajalo nadmudrivanje jedno 20 minuta. Jedni su me nagovarali da igram jer će sve propasti ako se predstava ne odigra - rekao je Kojo

  • 3
Žarko Laušević Nikola Kojo

Žarko Laušević Nikola Kojo Foto: Marko Todorović, ATA Images

Glumac Nikola Kojo je gostujući u emisiji "TV lica" na Radio-televiziji Srbije ispričao kako je jednom morao da menja Žarka Lauševića u predstavi. Cela situacija delovala je stresno, što i svedoči njegova priča.

Zamolili su me da uskočim umesto Žarka Lauševića (u predstavi "Mala"). Ja sam došao da gledam predstavu. Bila je to predstava koja je trajala tri i po sata. Bila je veliki hit Zvezdara teatra. Sedim u publici, čekam da počne predstava a vreme prolazi. Prolazi pet minuta, prolazi deset minuta… Publika postaje nervozna. Dolazi razvodnica po mene, izvlači me iz publike i kaže mi – dođi, glumci te zovu - opisao je šta se desilo Kojo.

Nikola je otišao u šminkernicu, a onda su mu objasnili da Žarko Laušević neće stići skoro:

- Rekli su mi da se Lauš zaglavio u nekom snegu vraćajući se sa snimanja i da nema šanse da stigne sigurno još sat vremena.

- Dobro, i šta…? - pitao ih je.

- Pa, ti moraš da igraš. Ti si ovde jedini glumac…

- Kako ljudi da igram, pa predstavu nisam pogledao, nisam imao nijednu probu. Nema nikakve šanse da to uradim - rekao je Kojo i dodao:

- I onda je trajalo nadmudrivanje jedno 20 minuta. Jedni su me nagovarali da igram jer će sve propasti ako se predstava ne odigra, Bjela mi je rekao – ja to na tvom mestu ne bih uradio, to je treća muška uloga u predstavi - rekao je Kojo, a prenosi "Mondo":

- Ne znam kako, oni me nagovore i ja obučem policijsku uniformu pošto je Žarko igrao tog policajca Žiku Ajkulu. Stavili su ljude koji su držali tekst na svim izlazima sa scene. Pred svaku scenu su mi objašnjavali šta treba da uradim. Odigrao sam tu predstavu, došao sam u foaje i praktično sam bio u nekoj polunesvesti. Nisam imao toliko snage da ljudima pružim ruku koji su hteli da mi čestitaju na tome što sam uradio - zaključio je glumac.

Video: Kakav car: Ovako vežba Nikola Kojo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA