≫ 

Gromoglasan aplauz za Laneta Gutovića na Brionima, Rade Šerbedžija: "Obožavali smo ga svi"

- Lane Gutović je moja generacija i svi u mojoj generaciji znali smo da je bio najtalentovaniji - rekao je glumac

  • 8

Sinoć na zatvarnju RUTA festivala na Brionima, pre početka predstave "Ružni, prljavi, zli", publici su se obratili direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević i Rade Šerbedžija, a povod je, nažalost, bila vest da je preminuo glumac Milan Lane Gutović.

Informacija je šokirala prisutne. Prvo se publici obratio Jug Radivojević.

- Bio je dugogodišnji član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, stigao je kao "Bojanova beba" 1967.  u Jugoslovensko dramsko. Nastavio je svoju karijeru u Narodnom pozorištu u Beogradu, odakle je otišao u penziju, ali je poslednje dve godine proveo kao član Beogradskog dramskog pozorišta. Pripremao je dve predstave u prošloj godini koje, nažalost, nije uspeo da završi, a poslednja predstava, poslednja uloga u kojoj je nastupio bio je u predstavi "Sumrak bogova" u režiji Jagoša Markovića, koju je završavao tako što je umirao na sceni. I eto te simbolike. Poslednja uloga u Beogradskom dramskom pozorištu. Ostajemo uskraćeni za jednog izvarednog čoveka, za jednog umetnika, koji neće imati alternaciju na dalje - rekao je Jug.

- Ja ću reći samo kratko. Lane Gutović je moja generacija i svi u mojoj generaciji znali smo da je bio najtalentovaniji. Obožavali smo ga svi. i stari i mlađi, božanstven, božanstven glumac i mogao je napraviti toliko mnogo više. Oprostite zbog ovoga što ću reći, ali ga znam kao prijatelja, da nije bio toliko zgađen životom. Molim vas da jednim velikim aplauzom da ga pozdravimo - rekao je Rade Šerbedžija.

Usledio je gromoglasan aplauz za Laneta.

Pogledajte snimak na početku teksta.

Video: IN MEMORIAM - MILAN LANE GUTOVIĆ (1946-2021): Zbogom Šojiću, pozdravi Pantića tamo gore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    26. avgust 2021 | 17:02

    Dobili su ljudi nacionalne penzije, za pevanje -bogatasi. Covek velikan i legenda, glumac kakav se ne radja nije dobio ni penziju, ni nagrade, ni odlikovanja. Imao je "vikendicu" baraku u kojoj je provodio vreme. Cak ni kucicu sazidanu i pristojnu, za tolike godine rada. Stidi se zemljo Srbijo.

  • maxima

    26. avgust 2021 | 18:09

    Nije bio za”zgadjen životom koji je živeo”, kako je rekao Rade, nego razočaran u ljude.

  • Eki

    27. avgust 2021 | 11:19

    Uvjek cemo te i dalje obozavati kroz serije i filmove, dobri nas Sojicu, dobri Dragoslave iz Otvorenih vrata, ostaces nam Lafcina u srcu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA