• 1

"Sportsko srce"- 90. premijera Zvezdara teatra

Jubilarna 90. premijera "Zvezdara teatra" zakazana je za 4. decembar, kada će na sceni "Danilo Bata Stojković" biti izveden komad "Sportsko srce", Đorđa Milosavljevića

  • 1
"Sportsko srce", Zvezdara teatar

Foto: Jakov Simović

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su pored pisca, govorili i reditelj predstave Milan Karadžić, direktor Zvezdara teatra, Dušan Kovačević i glumci - Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Aleksandar Đurica, Nela Mihailović i Nikola Šurbanović.

-Ovaj komad je uslovno govoreći sportska priča, a zapravo je priča koja će se od jedne finalne utakmice svetskog prvenstva pretvoriti u utakmicu našeg mentaliteta i naravi i svega što optrećuje ovaj takozvani region. Fudbal je povod, a suština je zapravo nešto sasvim drugo, što doživljavamo svaki dan. Sport koji je najuticajniji i najincidentniji se ubrzo pretvara u politiku, kao što se kod nas manje više sve ispolitizuje – rekao je povodom nove premijere direktor Zvezdara teatra, Dušan Kovačević.

Pisac Đorđe Milosavljević je otkrio da je ideja za tekst nastala kada se zaista odigravala finalna utakmica između Francuske i Hrvatske.

-Ovo je drama o jednom prezrenom, osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestruktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju – istakao je Milosavljević.

Foto: Srđan Doroški

Reditelj "Sportkog srca" Milan Karadžić kaže da je uživao radeći na predstavi, jer je "imao odličan tekst i sjajnu ekipu".

-Volim jaku emociju i smeh, a ovde ih ima, kao i humora i tragedije, i nadam se da će publika uživati onoliko koliko sam ja dok sam radio na predstavi - dodao je Karadžić.

Milutin Mima Karadžić, koji u komadu tumači lik Branka Macure, kaže da je siguran da će predstava biti jako gledana i istakao koliko je zadovoljan da je izašla još jedna premijera u njegovoj "pozorišnoj kući".

Nina Nešković koja u predstavi igra Maju, ćerku Branka Macure, kaže da je ekipa napravila mnogo lepu energiju.

-Srećna sam da pozorište živi u ovim teškim vremenima i da će ovo biti topla, ljudska priča koju će i publika osetiti - dodala je Nina.

Nakon premijere 4. decembra, reprize nove predstave Zvezdara teatra zakazane su za 7, 22. i 24. decembar.

Foto: Srđan Doroški

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima