Predstava "Kamen" premijerno na sceni Beogradskog dramskog pozorišta

Pozivamo vas da ispratite konferenciju za medije koja će biti održana u sredu, 8. decembra 2021. godine od 12 časova u foajeu Beogradskog dramskog pozorišta povodom najave premijere predstave "Kamen" u režiji Patrika Lazića

  • 0
beogradsko dramsko pozoriste Beogradsko dramsko pozorište / Printskrin: Google street view

U predstavi "Kamen", koja je nastala kao koprodukcija BDP-a sa Zagrebačkim kazalištem mladih, igraju Mirjana Karanović, Nataša Marković, Iva Ilinčić, Doris Šarić Kukuljica, Mia Melcher i Dado Ćosić.

Celokupna glumačka ekipa predstave, zajedno sa rediteljem govoriće na konferenciji za medije, a posle obraćanja bićete u mogućnosti da od prisutnih uzmete pojedinačne izjave.

Premijera predstave "Kamen" zakazana je za 11. decembar na Maloj sceni BDP-a, pretpremijera biće odigrana 10.12, a reprize su na repertoaru 12. i 13. decembra. Sva izvođena počinju u 19.30 časova.

Poljski filozof Zygmunt Bauman je rekao da čovek suštinski u životu bira između sigurnosti i istine. Kamen upravo posmatra šta se događa kada pojedinac u zajednici odluči da traga za istinom, po cenu sigurnosti izgrađene na lažima, prenebregavanjima i ignorisanju, koji neminovno vode u amneziju i distorziranu interpretaciju prošlosti. Svako ko živi na ovim prostorima zna tačno o čemu je reč. Kamen koji iznova ostavljamo u amanet svakoj sledećoj generaciji preti da nas konačno proguta kao Majenburgova rupa u kojoj likovi kriju svoju porodičnu istoriju koja onda postaje simbol nacionalne. Dug je proces oslobađanja od toga kamena, ali prvi je korak priznati ga, osvestiti. Tek posle toga može da usledi dug period pregovara i pomirenja sa njime.

Katarina Pejović, dramaturg i Patrik Lazić, reditelj

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA