• 0

Otvara se digitalna čitaonica u Ateljeu 212

U utorak, 27. decembra 2021. godine, u sklopu obeležavanja 65 godina postojanja Pozorišta Atelje 212, biće otvorena jedinstvena DIGITALNA ČITAONICA u okviru koje će pozorište predstaviti svoje umetničko nasleđe

  • 0
Digitalna čitaonica, Atelje 212

Foto: Atelje 212 arhiva

Atelje 212 je od samih svojih početaka bio mesto koje je govorilo jezikom budućnosti i to ne samo kao mesto pozorišnih dešavanja, već i mesto otkrića novih tokova i trendova na kome je mlada publika nalazila prostor za novi, svoj, doživljaj pozorišta.

Projekat digitlizacije celokupne Arhive pozorišta omogućiće profesionalcima, studentima, pozorišnim stvaraocima,ali i širokoj javnosti uvid u celokupnu istoriju Ateljea 212, omogućiće zaštitu postojeće arhive i doprineće osavremenjavanju načina prezentovanja građe.

Digitalna čitaonica, Atelje 212

Foto: Atelje 212 arhiva

Na taj način, Atelje 212 će i dalje ostati mesto otkrića za novu generaciju naše buduće, verne publike, mesto koje nosi novo originalno i provokativno tumačenje pozorišta, uzbudljivo mesto koje poznaje duh vremena i kreira pozorište kao prostor jedinstvenog doživljaja, neuporedivog sa drugim sadržajima koji nas okružuju.

Ovaj projekat je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i uz stručnu pomoć Biblioteke grada Beograda.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA