≫ 

Milena Radulović: "Preuzela sam veliki rizik"

Predstava govori o svim tim strahovima kroz vizuru tridesetpetogodišnje Alise koju je oživela na sceni

  • 8

Glumica Milena Radulović ocenila je emisiji "Kulturno" emitovanoj na Tanjug televiziji, da je prihvatila veliki rizik i vratila se u pozorište glavnom ulogom u predstavi "Alisa u zemlji strahova" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Premijera predstave "Alisa u zemlji strahova" Eve Mahkovic, u režiji Aleksandra Popovskog, održana je 4. februara na Sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nakon dva odlaganja zbog pandemijskih okolnosti publika je na sceni JDP-a konačno imala prilike da vidi izmaštani svet Aleksandra Popovskog, u kojem kroz bespuća zabluda sadašnjice mlade ljude vrebaju različite vrste zadatih okvira društvenih okolnosti - od terora političke korektnosti i sve većih zahteva poslodavaca, do odustajanja od sopstvene porodice.

Alisa u zemlji strahova Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Naslovnu ulogu u predstavi nastaloj po delu Luis Kerol igra Milena Radulović koja ne krije oduševljenje zbog povratka u pozorište još od završetka studija.

- Praktično ne izlazim sa scene u predstavi koja traje dva sata. Naša predstava je posebna forma koja je moderno napisana sa elementima apsurda i realizma, sa songovima... Želela sam da prihvatim tu vrstu riziku i da se vratim na pozorišnu scenu. Totalno sam izašla iz zone komfora, jer u predstavi pevam, a to nikada nisam umela. E pa, naučila sam - kaže Radulović.

Kako kaže, reditelj Aleksandar Popovski je ispoljio veliku hrabrost jer ju je odabrao za naslovnu ulogu u tako velikom projektu.

- Nisam bila sigurna da li ću odgovoriti na zadatak koji sam dobila, ali Popovski je divan reditelj i čovek koji radi po Evropi i regionu...Forsira odličan rad sa glumcima. Svi glumci u predstravi su imali umetničku nadgradnju zahvaljujući Popovskom... - kazala je Radulović.

Najavljujući predstavu, Popovski je kazao da živimo u vremenu strahova - strah od neuspeha. nedostatka vremena, slobode, promene, politike, neizvesnosti...

Radulović kaže da predstava govori o svim tim strahovima kroz vizuru tridesetpetogodišnje Alise koju je oživela na sceni.

- Alisa prolazi kroz različite situacije koje oslikavaju različiti strahovi. Mnogi će se pronaći u njenim izazovima. Eva Mahkovic je genijalno napisala taj tekst koji uključuje sve likove iz dela Luis Kerol. U našoj predstavi Alisa dolazi na terapiju kod Belog zeca...Tehnikom hipnoze ušla je u svoj život i sve ono što bi moglo da joj se dogodi...U njene strahove. Ima tu strahova od promene koju nosi porođaj, od karijere i napredovanja, protoka vremena, propalih ideala... - kazala je Radulović.

Dodaje da svi plaćamo veliku cenu zbog želje za stalnim napredovanjem.

Alisa u zemlji strahova Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Duštvo ima velika očekivanja od nas , a i mi sami želimo da budemo, najbolji, najizdržljiviji...Vreme prođe i onda se podvuče crta. Napravili smo predstavu o tom razačaranju rezultatima nakon protoka vremena - kazala je Radulović.

Mlada glumica je najavila učešće u dve televizijske serije u Rusiji.

"- graću u seriji "Katarina Velika" za Prvi kanal u Rusiji i u televizijskom formatu u čijem središtu je promena socijalističkog sistema SSSR-a u kapitalistički koji je i danas aktuelan u Rusiji - kazala je Radulović.

Video: Mika je iz zatvora hteo da režira na Pinku i Hepiju da je on žrtva: Advokat Milene Radulović otkriva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd

    6. februar 2022 | 11:26

    Losa , tanka predstava. Glumci neuverljivi, anemični . Ova M.R. je tako slaba, jednodimenzionalna, ali eto gura je fem. lobi...

  • Laza

    6. februar 2022 | 13:14

    Da nije bilo tog skandala oko tobožnjeg silovanja nikad ne bih obratio pažnju na nju. Da nije tog femi lobija ostala bi u moru bezličnih ličosti.

  • Map

    6. februar 2022 | 13:27

    Manipulant

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA