≫ 

Emir Kusturica će postati glavni direktor Centralnog pozorišta ruske vojske

- Za mene je predlog Sergeja Šojgua da (Emir Kusturica) postane glavni direktor pozorišta odlična stvar - rekla je Rosijana Markovskaja, sekretarka za štampu ministarke odbrane Ruske Federacije

  • 3
Emir Kusturica Foto: ATA images

Srpski filmski režiser Emir Kustirica prihvatio je predlog ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua da preuzme funkciju glavnog direktora Centralnog akademskog pozorišta Ruske vojske. To je novinarima u ponedeljak izvestila sekretarka za štampu ministarke odbrane Ruske Federacije Rosijana Markovskaja.

Prema njenim izveštajima, ministar odbrane je u ponedeljak održao sastanak sa Kusturicom.

- Uočljivoj ulozi Kustirice u očuvanju i razvoju najboljih tradicija ruske kinematografije, Šojgu ga je pozvao da zauzme mesto glavnog direktora Centralnog akademskog pozorišta ruske vojske - rekla je Markovskaja.

Ona je izvestila da je Kusturica prihvatio predlog ministra odbrane Rusije, zahvalivši mu se na uverenju.

- Za mene je predlog Sergeja Šojgua da (Emir Kusturica) postane glavni direktor pozorišta odlična stvar. Scena pozorišta ruske vojske ima veliku istoriju i tradiciju - rekla je Markovskaja.

Prema njenim rečima, Kusturica je izrazio nadu da će "ovo biti dobar posao" i naglasila da će "u svetu u kojem se vrednosti veoma brzo menjaju", nastojati da očuva klasične vrednosti, prenosi ruska agencija TASS.

Video: Kusturici nagrada iz Afrike koju je dobio i Nelson Mandela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA