≫ 

Predstava "Veliki Getsbi" dobija pojačanje: Novi član ekipe je poznati hrvatski glumac

On je pristao da zameni Miloša Timotijevića u ulozi Toma u drami "Veliki Getsbi"

  • 1
Predstava Veliki Getsbi, Pozorište Madlenianum Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević

Hrvatski glumac Janko Popović Volarić, koga pamtimo po hrvatskim serijama "Obični ljudi", "Ponos Ratkajevih" i "Kud puklo da puklo", sve češće je gost Beograda. Poslednji put smo ga gledali u seriji "Čudne ljubavi" u režiji Nikole Koja, a sada je po prvi put gost jednog pozorišnog projekta. Beogradska publika će već u subotu 12. marta, a naredni put 30. marta, moći da ga gleda u drami "Veliki Getsbi". Janko Popović Volarić je rođen 1980. godine u Zagrebu, diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti 2012. u istom gradu.

Glumio je u četrdesetak predstava u mnogim hrvatskim pozorištima, poput HNK Varaždin, HNK Šibenik, Teatra ITD, Teatra Exit i Zagrebačkog kazališta lutaka, a značajno je njegovo angažovanje u Glumačkoj družini Histrioni. Snimio je brojne filmove i serije, od domaćih zapažene su njegove uloge u Tajkunu i Jedini izlaz. Dobitnik je Zlatne arene za glavnu mušku ulogu u filmu Comic Sans 2018. na filmskom festivalu u Puli. Sada je prvi put gost jednog srpskog pozorišta, gde je na poziv Ane Radivojević Zdravković, pristao da zameni Miloša Timotijevića u ulozi Toma u drami "Veliki Getsbi".

Povodom uloge Toma Janko Popović Volarić je za sajt Madlenianuma rekao:

"Mislim da Miloš Timotijević i ja jednako iščitavamo taj lik, tako da smatram da će razlike biti jedino u našim glumačkim habitusima i tu će se najviše razlikovati naše interpretacije. Svi znamo takvog jednog "Toma" - samouvjerenog, bahatog tipa, rođenog sa "zlatnom žicom", koji s tom pretjeranom sigurnošću zapravo skriva neku svoju slabost i nesigurnost, te igra jedan život za "publiku", a drugi živi "iza zastora", te zapravo nije ni slobodan ni sretan, a kao takav, ni uvijek dobronamjeran ni empatičan."

Predstava Veliki Getsbi sa Jankom Popovićem Volarićem je na repertoaru Opere i teatra Madlenianum 12. i 30 marta od 19.30 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA