Četiri godine od premijere predstave "Osama-Kasaba u Njujorku"

Jovan Jovanović: Privilegija je što smo dobili priliku da odrastemo uz našu Osamu

  • 1
Predstava "Osama Kasaba u Njujorku" Foto: Nikola Vukelić

Predstava "Osama-Kasaba u Njujorku" premijerno je izvedena na današnji dan pre 4. godine! Rađena je prema tekstu Vladimira Kecmanovića, a glumačku ekipu, tada većinom još uvek studenata, okupio je reditelj Darko Bajić. Glavne uloge je poverio Andriji Kuzmanoviću, Jovanu Jovanoviću, Branku Jankoviću, Ivi Ilinčić, Isidori Simijonović i Amaru Ćoroviću.

Komad za koji dramatizaciju potpisuje Kosta Peševski, za kratko vreme je postao vodeći na repertoaru Zvezdara teatra. Predstava kojoj se publika vraća i po nekoliko puta do sada je učestvovala na brojnim pozorišnim festivalima i osvojila nekoliko značajnih nagrada. Veliki uspeh u ulozi Pripovedača u ovoj predstavi ostvario je Andrija Kuzmanović. Njegova uloga ovenčana je i "Zoranovim brkom" na Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru 2019. godine.

-Bilo mi je važno da pripovedač ima sve što nosi ljudskost. Osobine i vrline jednog normalnog čoveka, kome svi težimo. Uopšte me nije zanimalo ko je i šta je, bitno je da je čovek u biti, ljudsko biće, neko ko hoda ovom planetom i ko bi trebalo da bude jedno od najpamentijih bića. Nisam branio ni veroispovest, ni poziv, već samo ljudskost. Ljudi se ovde prepoznaju zato što ovo jeste životna predstava, ima sve elemente života u pravom smislu. Zato je meni interesantno da je igram, a ljudima da gledaju. Vidim da se vraćaju da ponovo gledaju predstavu i da su lepo raspoloženi kad se predstava završi, bez obriza što neki plaču. Sve je to sastavni deo života - kaže Andrija Kuzmanović.

Predstava Foto: Nikola Vukelić

Jovana Jovanovića, koji tumači lik Murata, najboljeg Pripovedačevog prijatelja, povodom četvorogodišnjice premijere smo pitali šta se promenilo u proteklom periodu:

-Promijenili smo se mi. Dobili smo priliku da odrastemo uz našu Osamu, što je najveća privilegija. Kroz ove četiri godine imali smo mnogo zajedničkih radosti, mnogo individualnih uspjeha i neuspjeha, ali ono što se nije promijenilo je osmijeh i radost pred svako igranje Osame. Ekipi bih poručio da se radujem svakom novom susretu i da se nadam da ćemo očuvati ljubav i entuzijazam tokom narednih XY igranja - izjavio je Jovan.

Pisac Vladimir Kecmanović, po čijem romanu "Osama" je komad nastao, podelio je sa nama utiske nakon četiri godine od kada je njegov tekst pretočen u ovu nezaboravnu predstavu:

-Srećan sam što se predstava "Osama" bliži polasku u osnovnu školu. Nadam se da ćemo da je pratimo kroz školovanje, da ćemo, kad diplomira, da je zaposlimo i pratimo njene uspehe u karijeri - poručuje Kecmanović.

Osama je do danas odigrana 85 puta pred publikom na matičnoj sceni i na gostovanjima širom zemlje i regiona. Ovog meseca će biti izvedena u tri termina – 6, 7. i 11. aprila od 19.30.

Čestitamo celoj glumačkoj ekipi i autorskom timu na ovom značajnom datumu, a vas pozivamo da nam se u narednom periodu pridružite u galaksiji legendarnih trenutaka. Vidimo se!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moji drugari 🙏

    4. april 2022 | 22:16

    Predivna predstava koja opusta. Treba je pogledati 👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA