≫ 

"To se čekalo sedam godina": Viktor Savić o rekonstrukciji pozorišta Boško Buha i filmu "Bilo jednom u Srbiji"

Kako je naveo, ovo je bila borba za gradsko pozorište, za decu i za grad

  • 0
Premijera filma "Bilo jednom u Srbiji" u Kombank dvorani u Beogradu Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Kao što je poznato, posle dugo vremena dobijena je građevinska dozvola za rekonstrukciju pozorišta "Boško Buha". Da se raduje da će zaigrati na novoj sceni, priznaje i glumac Viktor Savić, gostujući u emisiji "Beogradska hronika" na RTS-u

- To se čekalo sedam godina. Što se novca tiče rečeno nam je da je odvojeno za rekonstrukciju. U naredna tri meseca možemo da očekujemo da će prva macola udariti - rekao je Viktor Savić.

Kako je naveo, ovo je bila borba za gradsko pozorište, za decu i za grad.

- Mi sve vreme radimo i pravimo predstave u Buhi. Sad smo počeli da pravimo predstavu po romanu Agate Kristi Ubistvo u Orijent ekspresu. Jedan triler sa elementima komedije. Imamo odličan ansambl i to ćemo opet pokazati - rekao je glumac, koji je naveo da se dečje predstave dugo igraju i glumačka postava se stalno obnavlja i menja.

- Za "Snežnu kraljicu" je Milan Karadžić svojevremeno dobio Sterijinu nagradu u konkurenciji svih predstava. To su predstave koje su jako kvalitetne, traju i to su prave bajke na kojima smo svi odrastali - rekao je Viktor Savić.

Glumac takođe radi i na "Teatru na brdu", a mogli smo da ga gledamo u filmu "Bilo jednom u Srbiji".

- To je porodičan film. U njemu nema jurnjava, eksplozija i pucnjave. Ima divnu poruku i vraća nas u to vreme. To je film koji mogu da gledaju svi zajedno, roditelji, bake, deke, deca - rekao je Viktor Savić.

Video: Glumci se uključili u akciju: Zvezde srpskih serija i filmova skupljaju novac za lečenje dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA