≫ 

Diklić je zbog jednog predmeta zaplakao u "Profesionalcu", Bata ga smirivao: Dušan Kovačević uputio apel

- Pošto je ta scena sama po sebi bila dirljiva i trebalo je da plače, on se rasplakao istinski, nije glumio - pričao je Dušan Kovačević

  • 0
Bogdan Diklić i Danilo Bata Stojković Printskrin: Youtube/RTS Oko - Zvanični kanal

Legenda domaćeg glumišta Danilo Bata Stojković je jednu od svojih nezaboravnih uloga odigrao u predstavi "Profesionalac", po scenariju Dušana Kovačevića.

Tamo je glumio lik Luke Labana, a svojim bravurama je oduševio publiku nebrojano puta. Osim Bate, u ovoj predstavi su još igrali Bogdan Diklić, Neda Arnerić i Vanja Janketić.

Na 300. izvođenju "Profesionalca", Stojković je zamenio rekvizite i na zlatnom satu je ugravirao: "Mom Diku (Bogdanu Dikliću) i mom Dušanu Prvom (Dušanu Kovačeviću)".

Upravo ove dirljive scene prisetio se Dušan Kovačević, koji je ispričao detalje.

- U sceni gde daje taj sat, on je dao taj sat, koji je naručen. I Dik (Bogdan Diklić) to nije znao. I otvorio je i iznenadio se kada je video da je sat zlatan. Onaj (drugi) sat je bio imitacija, pravi rekvizit. Kada ga je (Diklić) otvorio i ugledao, stao je  i počeo da plače - rekao je Dušan Kovačević u emisiji "Oko magazin" na RTS-u i nastavio:

- Pošto je ta scena sama po sebi bila dirljiva i trebalo je da plače, on se rasplakao istinski, nije glumio, tako da je Bata morao da ga smiruje, jer je bilo stvarno neverovatno. On mi je posle predstave dao taj sat koji će mi pre desetak dana neko ukrasti, tako da bih ovom prilikom zamolio poštenog lopova da mi se javi da ga otkupim - rekao je Dušan Kovačević.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA