≫ 

Sedmi Bucini dani u Aleksandrovcu od 20. do 26. juna: Očekuje nas bogat program

Program čini i tradicionalno veliki broj pratećih sadržaja

  • 0
Bucini dani Foto: Festival "Bucini dani"

Glumački pozorišni festival „Bucini dani“ nastavlja svoj vek nakon dvogodišnje pandemijske pauze, uz moto „U korak sa vremenom“.

Teatarski susreti koji su za relativno kratko vreme postali omiljeni ali i prestižni, u aleksandrovačku Župu, rodnu Okeaniju čika Milosava Buce Mirkovića, književnika, dramskog pisca i kritičara, sedmi put dovode pozorišne stvaraoce, glumce i publiku. Tako se na najlepši način evociraju uspomene na njegov život, delo i neizbrisiv trag koji je ostavio, ali i slave pozorište, gluma, umetnost i kultura kao nasušna potreba.

Tokom manifestacije u aleksandrovačkom Domu kulture koji nosi i ime čuvenog Čika Buce, biće izvedeno 6 predstava, od kojih 5 u takmičarskom delu.

U selekciji 7. Bucinih dana su: „Sveta Prada“ (Bitef teatar),

„Upotreba čoveka“ (koprodukcija Novog Tvrđava teatra, Budva grad teatra, East –West centra iz Sarajeva i pozorišta Ujvideki Szinhaz iz Novog Sada), „Uspavanka za Alekciju Rajčić“ (Narodno pozorište iz

Beograda i koprodukcija Sterijinog pozorja i Fondacije „Novi Sad – evropska prestonica kulture“), „Rolerkoster“ (Atelje 212) i „Crna ovca“ (Kraljevačko pozorište).

Program čini i tradicionalno veliki broj pratećih sadržaja (izložbi, okrugih stolova i razgovora sa glumcima, promocija knjiga i monografija). Poslednjeg dana festivala biće izvedena predstava u čast nagrađenih,

kabare Mikija Damjanovića sa gostima „Čeznem da vam kažem“, uz svečanu dodelu „Zlatnih zrna“ za najbolja glumačka ostvarenja u više kategorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA