U Narodnom pozorištu izvedena "Karmina Burana": Višeminutne ovacije za koncertni tim

Delo Karla Orfa izvedeno je u okviru Beogradskog letnjeg festivala (BELEF)

  • 0
"Karmina Burana" izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Čuveno delo Karla Orfa "Karmina Burana" pod dirigentskom palicom Dragane Radaković večeras je premijerno izvedeno na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u okviru Beogradskog letnjeg festivala (BELEF).

Hor i Orkestar Narodnog pozorišta, Hor Radio-televizije Srbije i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, kao i solisti sopran Snežana Savičić Sekulić, tenor Stevan Karanac i bariton Dragutin Matić ispraćeni su višeminutnim ovacijama u ispunjenom Narodnom pozorištu.

Koncertmajstor je bila Edit Makedonska, asistent dirigenta Ðorđe Stanković, Hor RTS-a pripremio je dirigent Jakov Milutinović, a Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd dirigentkinja Nevena Ivanović.

Orfova (1895-1982) kantata nadahnuta zbirkom srednjevekovnih stihova iz Bavarske do sada je bila samo jednom postavljena u Narodnom pozorištu u Beogradu, a premijera je bila na Velikoj sceni 11. oktobra 1973. godine.

BELEF je počeo 23. juna i do 9. jula pod sloganom "Želim magiju" biće izvedene 34 predstave i raznoliki muzički program, pretežno u Botaničkoj bašti "Jevremovac", ali i u Narodnom pozorištu, na Trguu Republike i drugde.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA