Bogat program Nisville Jazz teatra: Od 17 predstava jedna je stigla do Njujorka

Među učesnicima ovogodišnjeg Nišville jaž teatra je i niška trupa “Contra Teatar” koja je nastala upravo inspirisana ovim festivalom

  • 0
Predstava "Balkan bordelo" Foto: Arhiva Atelje 212

U okviru ovogodišnjeg programa međunarodnog “Nišvil dzez teatra” od 5.do 14. avgusta, publici će se predstaviti 17 pozorišnih predstava iz Francuske, Švajcarske, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, SAD-a i Srbije.

Umetnička direktorka festivala glumica Maja Mitić posebno ističe predstavu “Balkan Bordelo” čuvenog njujorškog pozorišta “La Mama” koju izvode u koprodukciji sa beogradskim teatrom Atelje 212, “Kendre Multimedija” i “My Balkans”.

Uloge tumače i srpski glumci Svetozar Cvetković i Ivan Mihailović.

Posle premijere u Njujorku i kritike u “Njujork tajmsu”, komad “Balkan bordello” će imati balkansku turneju koja obuhvata Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju.

Osnovna ideja kada je reč o selekciji je da sve trupe neguju savremeni pozorišni izraz i posvećene su aktivnom odnosom prema vremenu u kojem živimo.

Među učesnicima ovogodišnjeg Nišville jaž teatra je i niška trupa “Contra Teatar” koja je nastala upravo inspirisana ovim festivalom.

U sklopu pratećih programa, tradicionalno će biti organizovana predavanja, tribine i radionice.

Internacionalni Nišville jaž teatarski festival će trajati od 5.do 14. avgusta.

Glavni program je od 5. do 8. avgusta, prateći program je u planu dva dana, 09. i 10. avgusta, dok je program za decu i mlade od 11. do 14. avgusta na raznim lokacijama u Nišu - Amfiteatar na keju, Salon 77.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA