"Veoma sam radosna i ponosna na njegov uspeh": Kako je Bora Todorović zahvaljujući Miri Stupici postao glumac

- Danas je konačno ostvaren njegov san i moja velika želja. Moj brat je zaista dobar glumac - rekla je pre 50 godina Mira Stupica

  • 1
Mira Stupica i Bora Todorović Foto: Tanjug/Zoran Žestić, ATA Images

Legendarna Mira Stupica, koja se rodila 17. avgusta, važila je za jednu od naših najboljih glumica, a da nije bilo nje, verovatno njen brat, legendarni Bora Todorović, ne bi bio glumac. Ono što je zanimljivo jeste da nije bila tako čest gost televizijskih emisija.

Na pitanje zašto, imala je jasan odgovor.

- Razlog leži u tome što prilično strogo biram uloge. Međutim, tu moju televizijsku prazninu uspešno popunjava moj brat Bora Todorović. Veoma sam radosna i ponosna na njegov uspeh - rekla je  poznata umetnica davne 1972. godine za RTV reviju.

Mira se prisetila da se mladi Bora ponašao zaštinički prema porodici.

- Sećam se svog brata Bore kako je za vreme rata počeo da se brine o našoj porodici. U to vreme umro nam je otac i on je bio jedina muška glava u kući. I pored toga što je bio dečak on se strašno brinuo i pokroviteljski se ponašao prema majci i meni. Napravio je drvena kolica i otišao da zarađuje na železničkoj stanici kao nosač. Na žalost, češće se vraćao sa modricama i bubotcima nego novcem. sa U to vreme sam ja već bila odrasla devojka i imala sam puno udvarača - navela je glumica tada, prenosi Yugopapir.

Sam Bora Todorović je kasnije postao glumac, a velike zasluge za to ima niko drugi do Mira Stupica.

- Jednom prilikom dovela sam Boru u pozorište jer je bio potreban jedan dečak za jednu ulogu u tadašnjem Savremenom pozorištu. Moj mali brat je sve nas zapanjio. Neverovatno ubedljivo je odigrao dosta komplikovanu ulogu - rekla je Mira.

Bora se posle školovanja zaposlio i postao tehničar u fabrici motora i traktora u Rakovici.

Dok je on crtao delove za poljoprivredne mašine i obračunavao tehničke podatke u poznatoj fabrici, njegova sestra Mira Stupica je gradila svoju glumačku karijeru

- Jednog dana svi smo shvatili da je Bora, ipak, budući glumac. Njegova ljubav prema pozorištu, koju sam mu verovatno ja usadila, i njegova želja da postane glumac i krene ukorak sa mnom odlučili su: Bora je ostavio posao i upisao Pozorišnu akademiju. Svi smo mu pomagali dok je nije završio - rekla je Mira i dodala:

- Kasnije, kada se zaposlio kao glumac, nije mu odmah krenulo. Bio je u krizama, ali smo mu pomogli pokojni Bojan (Bojan Stupica, suprug Mire Stupice) i ja. Danas je konačno ostvaren njegov san i moja velika želja. Moj brat je zaista dobar glumac - rekla je pre 50 godina Mira Stupica.

(Telegraf.rs/Yugopapir: Zabeležio: Zoran Predić, obrada: Yugopapir (RTV revija, januar 1972.))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Najpametnija ovde 🤥

    17. avgust 2022 | 17:16

    Nije bio dobar, nego ODLIČAN! Jedan od najboljih!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA