Neša Bridžis ispričao anegdotu s čuvenim Preletom, pa se dotakao Đuze Stojiljkovića i ostalih velikana

- Bio je šmeker - rekao je poznati stend up komičar

  • 0
Neša Bridžis Printskrin: Youtube/Dokumentarne Emisije Balkan

Glumac i stendap komičar Nenad Danilović, poznatiji kao Neša Bridžis, imao je priliku da sretne veliki broj poznatih ličnosti. S nekim od njih je bio u kontaktu, kao što je Dušan Prelević Prele.

Gostujući u emisiji "Balkan info", Neša se prisetio jedna anegdote sa čuvenim Preletom.

- Ljubiša Stolar i Prele, čuveni Prele, on me je redovno slao po pljuge i govorio: "Mali, idi mi po pljuge." Ja dođem i donesem mu pljuge i kaže mi: "Je l' si kupio sebi cigare?" Ja kažem: "Nisam." On meni: "Hajde, idi sebi kupi cigare." Bio je šmeker. I cirkao je, naravno. I Ljubiša Stolar je došao i bukvalno ovako mu je pričao nešto na uvo: "Što... Ovo za ono...." A Prele ga gleda jedno minut i u jednom momentu ustaje i kaže:" Alo, bre, nemoj da me trezniš, bre, ovde!" Znaš, to je čuvena njegova rečenica "nemoj da me trezniš". Ja nekad to koristim, ali kažem da je on to našao - rekao je Neša.

- Imao je jednu čuvenu, dan pre nego što je trebalo da otputuje na nastup, da bude u predstavi "Kosa", kada su ga zaustavili policajci i on je rekao: "Drugovi, ja ću sada malo da bežim" - rekao je voditelj i nasmejao Nešu Bridžisa.

- Prele... Ja sam jako mali da bih pričao o takvim ljudima. Odrastao sam maltene u Ateljeu 212. To mi je bila bukvalno druga kuća - rekao je Neša Bridžis, koji se prisetio drugih velikana, poput Gage Nikolića, Đuze Stojiljkovića i drugih koji su živeli na Čuburi, gde i on.

- Viđao sam ih svaki dan. Vlastimir Đuza Stojiljković je živeo na Čuburi... Miran, tih, povučen čovek. Onako, toliko prizeman, toliko nevidljiv, a opet veličina od čoveka. Gagu Nikolića sam viđao u restoranu "Vltava" tada, kasnije "Orač". Milenu Dravić, takođe. Seka Sablić je odatle. Minimaks je živeo u gornjem delu te ulice.... - prisetio se Neša.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA