≫ 

Glumac Pavle Jerinić: Predstava "Deca" je fantastičan pozorišni miks

"Pozorište je fantastičan poligon za gradnju zanata. Često ćete mnogo više naučiti u radi sa različitim rediteljima nego što biste dobili na akademiji.", rekao je glumac

  • 0
Pavle Jerinić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Pavle Jerinić koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi "Deca" koja se izvodi u Narodnom pozorištu po romanu Milene Marković.

Jerinić je rekao da je ekipa predstavu definisala kao operu u 17 pesama i kao "nešto što nije rađeno do sada", dodavši da je roman Marković "zlata vredan".

"Libreto je radio Dimitrije Kokanov. Sklopio je horonologiju, mada teško je prepričati hronologiju po tom romanu i strukturi, ali su uspeli da ima početak, sredinu i kraj. Muzika Irene Popović Dragović je izvanredna u smislu da su i muzika i tekst u isto vreme takvi da je to komplikovano i jednostavno, zabavno i potresno", rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, u podeli je troje operskih pevača a ostatak su glumci, a kombinacija "svega i svačega, mladog i starog, glumačkog i pevačkog, je fantastičan miks".

Primetivši da pre petnaestak godina kada je kretala njegova generacija za glumce nije bio "ovakav proboj na televizijskom frontu kao sada", jerinić je dodao da razume mlade generacije kolega koji su se pre svega okrenuli televiziji.

"Za dva, tri meseca priprema u pozorištu dobili bi isti honorar kao za jedan, dva, tri snimajuća dana. U tom smislu televizija je pojela pozorište", upozorio je Jerinić.

Prema njegovi mrečima, neki balans mora da se pravi nama pošto "karijera ne traje četiri nego 44 godine i mora da se nađe nacicn da se traje, a televizija i film nije baš toliko postojana stvar".

"Pozorište je fantastičan poligon za gradnju zanata. Često ćete mnogo više naučiti u radi sa različitim rediteljima nego što biste dobili na akademiji. Moja poruka je da traže svoje mesto u pozorištu", rekao je Jerinić.

Upitan kako vidi budućnost pozorišta, Jerinć je rekao da će ono "uvek biti tu, kao majka kojoj se vraća bludni sin, koga će da ga zagrli i kaže: ''Biće sve u redu, ja sam uvek tu i biću tu''".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA