Prva saradnja Danice Maksimović i njenog sina: Predstava "Yankee Rose" oduševila publiku u BDP-u

Lolić je na neki način ovim projektom imao dve profesionalne "premijere" - prvi put je radio u BDP-u i imao "vatreno krštenje" na sceni sa svojom majkom Danicom Maksimović

  • 1

Premijera predstave "Yankee Rose" u režiji Miloša Lolića, održana je večeras na Maloj sceni "Predrag Pepi Laković" Beogradskog dramskog pozorišta.

Publiku u BDP-u oduševio je veliki glumački ansambl: Danica Maksimović, Ivana Nikolić, Iva Ilinčić, Milan Čučilović, Sara Ristić, Luka Grbić, Ivan Zablaćanski, Amar Chorović, Dimitrije Cincar - Kostić, Džonatan Mastor Lumbila, Mladen Lukić i Miloš Jakovljević.

Lolić je na neki način ovim projektom imao dve profesionalne "premijere" - prvi put je radio u BDP-u i imao "vatreno krštenje" na sceni sa svojom majkom Danicom Maksimović.

Do sada je publika navikla da gleda njegove predstave u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljjeu 212 i Narodnom pozorištu, i nije slučajno što je sada stigao u BDP, jer ovaj teatar uveliko dovodi velike inostrane reditelj i regionalna imena.

"Veoma volim rokenrol, što se može videti upravo i u prethodnim mojim predstavama. Tako sam želeo i da se ovde u najnovijoj drami čuje što više buke, da osetim “noise”, zvuk recimo grupa “Sonic Youth” ili “The Jesus and Mary Chain”. Biće alternativnog američkog zvuka u našoj predstavi",poručio je Lolić pre premijere.

Publika je dugim aplauzom ispratila protagoniste predstave sa scene.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaha

    6. novembar 2022 | 10:49

    Treba u predstavu da ubavi i tatu i brata i sestru... Kakav nepotizam vlada svuda.. Isto kao Kovačevići, Milša i ekipa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA