"Težim ka saradnji sa što više ljudi": Glumica Jovana Belović o predstavama "Tit Andronik" i "Čudo u Šarganu"

"Dokaz vidim u tome što je preživelo do sada. I nosim se mišlju da samo treba biti hrabriji u toj veri i samim tim smo korak bliži pobedi", zaključila je Belović.

  • 3
Jovana Belović Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Glumica Jovana Belović je u emisiji Tanjug Reflektor govorila o pripremi predstave "Tit Andronik" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i svojoj ulozi u "Čudu u Šarganu".

Belović je rekla da su u toku probe Šekspirovog "Tita Adronika" u režiji Andraša Urbana koga zna iz sovjih početaka u narodnom pozorištu Subotica

"Uvek sam priželjkivala da radim sa Andrašom i sad mi se ostvarila želja. Igram Lavijinu, ćerku Tita Andronika. Krajem decembra bi trebalo da bude premijera", rekla je glumica.

Belović je ocenila da je "Čudo u Šarganu" Ljubomira Simovića u režiji Jagođa Markovića u JDP-u "izazovna predstava", a tekst deluje u svakom trenutku kao novi izazov.

"Ne mogu reći savladati tekst, ali dovesti do istine tu poeziju koju nam Simović daje je prvi najteži i najlepši zadatak koji glumac može da ima", istakla je Belović.

Kao neko ko večito ima sumnje u svoj rad, što smatra da je "u zdravoj meri dobra stvar za glumca", Belović na "Čudo u šarganu" ne gleda kao na prekretnicu, ali priznaje da je "svakako jedna velika stepenica u karijeri".

Jovana Belović Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Belović ne priželjkuje određenu ulogu, reditelja ili pisca, već ističe da bi volela da sarađuje "uvek sa raznim ljudima, od kompozitora, kostimografa, do glumaca i reditelja".

"Težim ka saradnji sa što više ljudi, da mogu da učim i možda ja nekog učim, da rastem i da imamo svako isti odnos prema poslu i odgovornost", rekla je glumica.

Upitana kako gleda na budućnost pozorišta u doba tehnoloških reovlucija, Belović je rekla da duboko veruje "da će preživeti sve štzo mu svet sprema".

"Dokaz vidim u tome što je preživelo do sada. I nosim se mišlju da samo treba biti hrabriji u toj veri i samim tim smo korak bliži pobedi", zaključila je Belović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA