Igra važna za svu decu i za sve odrasle: Premijera predstave "WOW!" u Malom pozorištu "Duško Radović"

Igraju: Tatjana Piper Stanković, Lana Adžić, Maja Jovanović Spasojević, Miloš Anđelković, Mladen Vuković

  • 0
Predstava Wow Foto: Lidija Antonović

U četvrtak 8. decembra u 18 sati u Malom pozorištu „Duško Radović“ biće odžana premijera predstave „WOW!“ u režiji slovenačkog reditelja Mihe Goloba. Predstava „WOW!“ nastala je sa osloncem na programski koncept „Dobrodošlica sveta (Welcome of the World)“ koji udruženje BAZAART i partnerske ustanove razvijaju u okviru projekta „B-AIR – Creating Sound and Music for Children, Toddlers and Vulnerable Groups“, sufinansiranog od strane Evropske komisije kroz program Kreativna Evropa i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Igraju: Tatjana Piper Stanković, Lana Adžić, Maja Jovanović Spasojević, Miloš Anđelković, Mladen Vuković.

SIŽE:

Ovo je priča o vidljivom i nevidljivom, opipljivom i neopipljivom, čujnom i nečujnom. Priča ispričana slikama i pokretom, o otkrivanju sveta oko nas kroz stvaranje sveta u mašti. Igra gde se ta dva sveta stapaju i postaju život. Igra važna za svu decu i za sve odrasle.

REČ REDITELjA

Radoznalost. Volim tu riječ! Radoznalost za umjetnost. Za pozorište. Zato što je u umjetnosti i u pozorištu – kako kaže Šekspir – cio svijet. WOW! Za radoznalost, da je ispuniš, da je živiš, trebaš često i hrabrosti.

Imamo li hrabrosti da zavirimo, da uđemo? Hrabar je bio i svijet, da je nastao.

Ne trebaš hrabrost samo jednom. Trebaš je čitavo vrijeme. Čitav život. Više puta. Različitu. Bez istrajnosti ništa ne bi naučio – ni hodati. A tek plesati! Svi plešemo, svako na svoj način. Pleše i vjetar. Gle! Sve jače i jače. Tornado!

Da li da svežemo planetu i svemir, da nam ne pobjegnu, da nam ih vjetar ne odnese...? Ali to ubija vjetar… umrijet će… a nama treba vjetar… Treba nam da dignemo jedra i... idemo... u svijet... oko svijeta…

Sa rukom u ruci. Zajedno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA