Vreme čitanja: oko 1 min.

Održana predstava "Razvojni put Bore Šnajdera" u JDP-u: Na premijeri princeza Jelisaveta, Sloboda, Biković...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po izboru kritike, u konkurenciji od 710 drama na srpskom jeziku, "Razvojni put Bore Šnajdera" proglašen je najboljom dramom u periodu od 1944. do 1993. godine

  • 0

Na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana je premijera predstave "Razvojni put Bore Šnajdera". Pozorišni komad, koji je rađen prema čuvenoj drami Aleksandra Ace Popovića, u režiji Egona Savina, privukao je veliku pažnju publiku.

Predstavu su pogledali princeza Jelisaveta Karađorđević, glumačke zvezde Sloboda Mićalović, Miloš Biković, Petar Benčina, Andrija Milošević, Srđan Timarov, novinarke Mira Adanja Polak i Sonja Todorović Šegrt, Ivan Medenica, Dragan Babić i mnogi drugi.

Kao što je poznato, u predstavi igraju - Nenad Jezdić, Irfan Mensur, Branislav Lečić, Radovan Vujović, gošće iz Ateljea 212 - Tamara Dragičević i Branka Šelić, Nebojša Milovanović, Milica Gojković, Tanja Pjevac, Lazar Đukić, Janko Cekić, Ognjen Nikola Radulović,Rade Stojiljković, Luka Lopičić, Katarina Rajković, Anđela Kuzmanović, Dunja Antić, Jana Rokić, Lana Vukašinović.

Po izboru kritike, u konkurenciji od 710 drama na srpskom jeziku, "Razvojni put Bore Šnajdera" proglašen je najboljom dramom u periodu od 1944. do 1993. godine, prenosi Tanjug.

"Drama o Bori Šnajderu je njegovo kapitalno delo, takodje retko igrano, a komad je napisan u nezgodno vreme socijalizma i nije dočekan sa dobrodošlicom, te je drama i zabranjivana. Ali ipak, Aca je preživeo i preživeće, tako da je uz Steriju i Nušića, Popović naš najznačajniji dramski pisac", ocenio je reditelj Egon Savin pre nekoliko dana na konferenciji za medije, te je pohvalio Jugoslovensko dramsko pozorište što se odlučio da postavi ponovo na repertoar Popovića i baš ovo važno delo sa odličnom glumačkom ekipom.

Kako je bilo na premijeri predstave "Razvojni put Bore Šnajdera", pogledajte na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA