Vreme čitanja: oko 1 min.

UDUS podržava zahteve zaposlenih u pozorištu "Boško Buha"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Apelujemo na sve nadležne da hitno, u što kraćem roku, reše pravno-imovinski spor koji predugo traje", navode u saopštenju

  • 2
Pozorište Boško Buha protiv potpunog preseljenja na Savski trg Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) saopštilo je danas da u potpunosti podržava zahteve zaposlenih u Pozorištu “Boško Buha” da ostanu u zgradi na Trgu Republike u Beogradu.

"Apelujemo na sve nadležne da hitno, u što kraćem roku, reše pravno-imovinski spor koji predugo traje i pristupe obnovi pozorišta koje predstavlja jedno od najznačajnijih pozorišnih kuća za decu u ovom delu Evrope", kaže se u saopštenju.

Iz UDUS-a podsećaju da je “Boško Buha” ustanova kulture od nacionalnog značaja i "svojevrstan simbol centra Beograda, uz Narodno pozorište i Narodni muzej".

"Zahtevamo da tako i ostane, na radost generacija dece koja su ili će tek odrastati u njemu", naveli su iz UDUS.

Video: Emotivni govor Olge Odanović: Pozorište Boško Buha protiv potpunog preseljenja na Savski trg

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MiMi

    22. mart 2023 | 21:58

    Isterajte pozorište, šta će nam kultura?! Decu treba još više zaglupiti i zatupiti. Lokacija je idealna za kladionicu, kockarnicu ili neki noćni klub!

  • ARS

    22. mart 2023 | 18:27

    Ništa čudno apsolutno verujem u navode jer katastar Srbije, verovali ili ne, izmislio je poslovni prostor na zgradi i to u potkrovlju i na taj izmišljen poslovni prostor nadogradio stanbenu celinu koja je sad je u procesu legalizacije ? Sve upisano u LN . Niti ima poslovnog prostora pa samimi tim ni nadograđenim stanom .Verujte nemate kome da se žalite jer katastar je "nedodirljiv" ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA