Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijera nove lutkarske predstave "Malčić Palčić" i proslava 51. rođendana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pozorište lutaka "Pinokio" će u subotu 01. aprila 2023. godine proslaviti 51. godinu postojanja i tim povodom u 12 časova održati pretpremijeru, a u 20 časova premijeru predstave MALČIĆ PALČIĆ

  • 0
Predstava za decu Foto: Promo/ Vojislav Savić

Povodom rođendana, na sceni će pre premijere biti održana i svečana dodela nagrada i priznanja. Repriza predstave "Malčić Palčić" će se održati u nedelju, 02. aprila u 12 časova.

Predstava MALČIĆ PALČIĆ je rađena po knjizi Nikolaj Koljade, a po dramatizaciji Adama Ranđelovića, u režiji Branislave Stefanović. Idejno rešenje scenografije i lutaka je uradila Sandra Nikač, kostim Branislava Stefanović, muziku Dragana Jovanović, a koreografiju Katarina Ilijašević.

U predstavi igraju: Đorđe Kadijević, Lako Nikolić, Dragana Vasić, Anita Stojadinović, Jovan Popović. U predstavi su angažovani i pevači ansambla Collegium musicum.

U centar svog najnovijeg komada za decu dramski autor Nikolaj Koljada postavlja lik Momčića-Palčića. Rodio se rastom mali kao palac a srcem velik kao planina. Njegova stara majka ga je toliko sanjala i želela da ga je na kraju i dobila.

Na svom putu ka zrelosti Momčić-Palčić kroz život sreće DVA SVETA. Svet ljudi i svet životinja. On sam pripada TREĆEM SVETU - svetu bajke i mitskih bića i u isto vreme je i veliki i mali.

Rediteljka Branislava Stefanović i kreatorka lutaka Sandra Nikač našle su se pred složenim zadatkom da u istoj predstavi pokušaju da naprave ne DVA SVETA (što je u lutkarskoj pozorišnoj praksi uobičajeno) već JEDAN SVET koji se transformiše u DRUGI.

Pesnikinja Marina Cvetajeva kaže u pesmi "Moja malena": "Malima nije dato da budu veliki"! Mi ćemo u našoj predstavi "malima" dati nadu i mogućnost da porastu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA