• 2

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jelisaveta Orašanin za Telegraf.rs o predstavi "Laž": Napeta igra koju ćete želeti da pogledate dva puta

Vreme čitanja: oko 3 min.

Glumica je pričala o komadu koji imamo priliku da pogledamo u Beogradskom dramskom pozorištu

  • 2
Jelisaveta Orašanin

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jelisaveta Orašanin Teodosić će zajedno sa Tamarom Krcunović, Miodragom Radonjićem i Miloše Bikovićem igra u predstavi "Laž" u Beogradskom dramskom pozorištu, u režiji Nikole Ljuce, po tekstu Florijana Zelera, a u intervjuu za Telegraf.rs glumica je govorila o ovom komadu.

Tokom razgovora, otkrila nam je da li voli da ide u pozorište i da li je nekad terala supruga, košarkaša Miloša Teodosića, da se bavi glumom.

  • Za početak, da li možete da nam nešto kažete o Vašem liku u predstavi "Laž"?

Reditelj je od nas tražio da budemo što svedeniji. Mi glumci smo nekako navikli da bude "sakriveni" iza kostima, kulisa, drugih imena. Ovde se zovemo kako se mi privatno zovemo. Od samog početka će biti publici zabavno, neće imati taj otklon i daljinu prema našim likovima. Što se mog lika tiče, igram Jelisavetu. Ne mene - mene. Svaki glumac donosi deo sebe, tako da sam i ja. Jednu lepu, lepršavu, zabavnu devojku, gde u prvoj sceni shvatate da ju je muž prevario i što dovodi do napete situacije tokom jedne večere, da li treba reći istinu ili ne, šta bi ta istina donela i da li bi više pokvarila nego popravila. Tako da do kraja predstava vas drži u neizvesnosti. Mislim da će ova predstava biti još zabavnija na drugo gledanje, kada shvatite šta se sve između desilo i koliko je igra bila zapravo igra.

  • Šta mislite, je li ta neizvesnost "magnet" da privuče publiku da pogleda predstavu?

Mislim da trenutni plan da je igramo dva meseca isto razlog, a naravno i podela, i fenomenalan pisac. U pitanju je Florijan Zeler, oskarovac, tako da sam tekst ne može da bude loš. Mislim da je sklop svega toga doveo do određenih odluka.

  • Koliko ima improvizacije u predstavi "Laž"?

Nema trunku. Nula improvizacije. Znamo u svakom trenutku šta radimo. Tekst od početka do kraja izgovaramo onako kako je napisan i to je upravo ono što nas reditelj sve vreme vraća, na šta mi nismo navikli, da budemo što svedeniji, što tačniji. Osnova svakog glumca, to jest start ap svake glume je odnos i radnja, tako da smo sve vreme u tome. I mislim da je to lepota ove predstave što će biti surovo iskrena i svedena i istinita.

  • Koliko volite da idete u pozorište? Ne kao glumica, već kao gledalac?

Obožavam, naravno. Obožavam da gledam svoje kolege. Uvek kada odem da pogledam neku predstavu nešto novo naučim. Stvarno, uživam u svakoj prilici koju imam. Sada smo trenutno "zarobljeni" u probama. Ja, pride, ne živim ovde. Vraćam se kada je pozorišna sezona završena, ali kada god imam priliku da pogledam, pogledam.

  • Koji žanr najviše volite da gledate i da glumite?

Volim da uživam. Nekako svaki žanr na svoj način doprinosi. Obožavam da gledam drame, komedije. Glumica sam, pa onda ne mogu da odvojim.

  • Što se tiče supruga Miloša, da li on voli da ide u pozorište da Vas gleda?

On, nažalost... Njegova sezona traje do leta, tako da, kada se on vrati, pozorišta su zatvorena. Naravno, išao je ranije u pozorište. Imao je jedino priliku da gleda predstavu "Hotel 88", pošto to igramo leti. To je predstava za sve ljude koji žive vam zemlje, pa se vrati i imaju priliku da pogledaju. Predstava se igra tokom cele godine.

  • Da li ste ikada naterali Miloša da glumi?

Ne. Nemam razloga ništa da ga teram.

  • Gde možemo da Vas gledamo u drugim projektima?

Igramo trenutno u "Dream timu", drugi deo i u nekim novim projektima koji su u planu, ali to ćemo za mesec, dva najaviti.

Video: Najavljena predstava Laž u Beogradskom dramskom pozorištu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok