≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Bio je čovek strasti, bez posla nije mogao. Uvek je govorio - kada ti je teško, radi"

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Njegovo ime je Milorad. Milo mu je da radi. To mu je u imenu bilo...", počela je priča Anja Mandić, koja je bila u braku sa legendarnim Mandom

  • 0
Milorad Mandić Manda Foto: ATA Images

Milorad Mandić Manda važio je za omiljenog i prvoklasnog glumca, a takođe je bio veliki radnik. Ovo su potvrdili glumica Anastasia Anja Mandić, koja je bila za njega udata, kao i glumac i voditelj Milan Kalinić u emisiji "Preživeli na K1 televiziji.

"Za one koje ne znaju, Manda je puno radio... I sve je radio zbog porodice", rekao je Milan Kalinić.

"Njegovo ime je Milorad. Milo mu je da radi. To mu je u imenu bilo... On je od sebe očekivao mnogo, neko ko je voleo da drži konce u rukama. Kada krene Nova godina, on svakom u familiji odnese po celo prase... On je to naumio, rešio, i za to se radilo. To je njemu bilo zadovoljstvo. Druga stvar, on je bio čovek strasti. On bez posla nije mogao. Njemu kada je otac umro, njegov profesor ga je mnogo uposlio, i on je taj manir zadržao, da se upošljava. On je sve bolne trenutke, pa i smrt svoje majke rešio dodatnim upošljavanjem. I to sam ja od njega preuzela kao model. Jer on je uvek govorio - kada ti je teško, radi. Radi, moraš da se trošiš", rekla je Anastasia Mandić.

Kada je Manda postao upravnik pozorišta "Boško Buha", to je doživeo kao životnu misiju, slažu se Anastasia Anja Mandić i Milan Kalinić.

"To je imal pretpriču. On je igrao predstavu, on je doživeo u "Buhi" na sceni negde kod ispicijentnog pulta da se nešto zapalilo. I oni su evakuisali decu. Nije bila puna sala, bila je trećina sale. I on je tada shvatio da je lift napravljen na tehničkom izlazu i da je bila cela sala kako bi oni evakuisali svu decu. I on je sa tim papirima, mislim da još tada nije bio upravnik, sa tim papirima krenuo da vitla. Jer on je mislio da je dovoljno da kaže "dečje pozorište se zapalilo". On je mislio da je to sasvim dovoljno da se digne cela revolucija i da se sve iz temelja popravi. Kasnije, on je pozvan da bude v.d. (upravnika, prim.aut) i to je bio jedini put kada me je slagao i rekao "biću v.d. na neko vreme". On je imao misiju, mislio je da je neki neimar", rekla je Anastasia Mandić i dodala:

Milorad Mandić Manda, Anastasija Anja Mandić Foto: Instagram/anjuta_mandic

"Stalno je voleo nešto da gradi. On je imao misiju da će izgraditi to pozorište. Imao je i tehničke crteže, nacrte, kako će da izgleda biletarnica... Ja ne mogu da osudim "Buhu", to je njegova strast, ali bilo mu je mnogo. Jer on je odlazio u 8 ujutru i vraćao se posle predstave svoje. Sve vreme je i snimao i igrao predstave. On je hteo ličnim primerom da pokaže, iako imaš odgovornu funkciju, možeš da stigneš sve da radiš. Te sam ja u jednom trenutku toliko bila protiv da sam pretila svim i svačim, a onda sam odustala. Jer sam rekla ovako - ako je to njegova ljubav, pa ko sam ja da mu to uskraćujem. I onda sam počela da mu odnosim ručak u "Buhu" da ne bi jeo štapiće. Da bi mi skoro jedan taksista rekao: "Jao, kako Vas dugo nisam video... Moram da Vam ispričam, jednom sam vozio Mandu kući i on kaže: "Stani, prijatelju, pored kontejnera, da bacim ovaj ručak. Nisam ga pojeo, ubiće me žena."" Ja shvatim, to je karakter. To je stvar koja ne može da se ispravi. Nisam mogla da ga hranim. On je decu dovlačio u kancelariju, njegov ceo život je bio u kancelariji... Bilo mu je mnogo odgovornosti. Preuzeo je nešto što jedan čovek ne može", navela je glumica.

Pogledajte celu emisiju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA