Vreme čitanja: oko 1 min.

Gostovanje teatra Zong iz Bugarske u Ateljeu 212 na sceni Mira Trailović 21. aprila u 20h

Vreme čitanja: oko 1 min.

Adaptacija i režija - Dina Markova

  • 0
Atelje 212 Foto: Promo/ Stephan.N. Shterev

Igraju Bojan Arsov, Vjara Kolarova, Konstantin Ikonomov, Ralica Petrova, Rumen Mihaйlov, Vencislav Sariev, Kalojan Katinčarov, Irina Prvanova – harfa.

Predstava Život je san mračna je priča koja bezbrižne dečje igre suprotstavlja političkim igrama i manipulacijama. U mutiranoj, radioaktivnoj stvarnosti stvorenje se samo rađa i biva napušteno: ali šta je ono – zatvorenik, princ? Šta čoveka čini čudovištem, kako mutira ono što je ljudsko u njemu? Ako se zrelost u svetu čudovišta manifestuje u tome da postane čudovište, kakvu budućnost onda kultivišemo za sebe? Kakav je svet koji sanjamo, kakav san živimo?

Antiutopijska horor priča zasnovana na drami "Život je san" Pedra Kalderona de la Barke. Predstava je titlovana na srpski jezik.

Teatar ZONG (SONG) je nezavisni sofijski teatar osnovan 2017. godine, od strane reditelja Dina Markova i glumca Bojana Arslova i već naredne godine je izazvao veliku pažnju sofijske javnosti svojim, pre svega socijalno angažovanim pozorištem koje se bavi aktuelnim pitanjima i problemima društva.

Tokom svog rada okupljaju glumce i reditelje iz etabliranih sofijskih ali i evropskih pozorišta i angažuju ih, pre svega na pojedinačnim projektima odnosno predstavama.

Ostvarili su uspešna gostovanja u skoro svim zemljama Evropske unije od Litvanije, preko Nemačke, Francuske do Španije i ovo je njihovo prvo gostovanje u Beogradu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA