Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kad shvatite da je reč o istinitom događaju koji se desio 1941. a i dalje je aktuelan, živimo u tome"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nina Nešković je rekla da je komad poljskog pisca Tadeuša Slobođaneka "jedan od najbolje napisanih dramskih tekstova današnjice"

  • 1
Nina Nešković Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Glumica Nina Nešković je u emisiji Tanjug Reflektor govorila o svojoj ulozi u predstavi "Naš razred" u Narodnom pozorištu.

Nešković je rekla da je komad poljskog pisca Tadeuša Slobođaneka "jedan od najbolje napisanih dramskih tekstova današnjice".

"Kad shvatite da je reč o istinitom događaju koji se desio 1941. a i dalje je aktuelan, živimo u tome, onda ne možete ostati neporaženi i imuni na tu priču", navela je Nešković.

"Naš razred" pisan u pripovednom tonu, a Nešković je primetila da je rediteljka Tatjana Mandić Rigonat "izuzetno osmislila" predstavu, kako to ne bi možda bilo dosadno.

"Užasno je teško za igru. Delovi koji se prepričavaju su većinski, a onda postoje scene koje su igrane i u kratkom roku treba da se podigne intenzitet. To je izazov", objasnila je glumica.

Nešković je dodala da je Mandić Rigonat okupila glumačku ekipu koja se manje više poznaje, i veći deo je prethodno radio predstavu "Rat i mir", dok je sa Vučićem Perovićem bila klasa na akademiji.

U predstavi igraju i Suzana Lukić, Jelena Blagojević, Nedim Nezirović, Petar Strugar, Danilo Lončarević, Dragan Sekulić, Dušan Matejić i Jovan Jovanović.

Prevodilac je radila Biserka Rajčić, scenograf Branko Hojnik, kostimograf Ivana Vasić, kompozitor Irena Dragović i drugi.

Prema njenim rečima, proces je bio "uzbudljiv, jako inspirativan, težak na momente".

Nešković je reklada "Naš razred" postavlja niz pitanja lične odgovornosti i krivice, odnosno da li one leže u tome ako neko nešto nasilno uradi ili ako ništa ne uradi a prisutan je činu.

Glumica koja je odskora postala članica Narodnog pozorišta je rekla da je zadovoljna karijerom i da joj se uloge dešavaju kada treba.

"One nas biraju a ne mi njih. Tako da je moj put takav. Čeka me uzbuljivo leto. Neka snimanja, gostovanje sa predstavama. Idemo sa 'Ratom i mirom' u Budimpeštu. Radujem se biće posla", rekal je Nešković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    28. april 2023 | 16:50

    Лепотица,одлична глумица.Честитам на свим успесима .Желим јој главне улоге .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA