≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Planirane premijere u pet beogradskih pozorišta: Koju ćete gledati

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju su predstave u Narodnom pozorištu u Beogradu, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Vuk, Ateljeu 212 i Pozorištu na Terazijama

  • 0
Jugoslovensko dramsko pozorište, JDP Jugoslovensko dramsko pozorište / Foto: Wikimedia/Alxadj

Narodno pozorište u Beogradu, Jugoslovensko dramsko pozorište, Teatar Vuk, Atelje 212 i Pozorište na Terazijama pripremaju nove predstave tokom maja u Beogradu čime se pozorišna sezona 2022/2023 polako bliži kraju.

Narodno pozorište će pred sam kraj sezone večeras ponuditi dramsku premijeru "Urnebesna tragedija" Dušana Kovačevića, u režiji Jagoša Markovića, kome će ovo biti drugi projekat za veoma kratko vreme u svojoj matičnoj kući.

Do kraja sezone, Narodno pozorište će izvesti i premijeru velike opere "Falstaf" Đuzepea Verdija - 3. juna, pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, u režiji Nebojše Bradića.

Sektor Baleta će imati 17. juna premijeru dela "Baletski triptih" na Velikoj sceni, u okviru proslave 100 godina Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, a projekat spremaju koreograf Igor Kirov iz Skoplja Maša Kolar iz Rijeke i Miloš Isailović iz Beograda.

Teatar "Vuk" imaće 18. maja premijeru drame "Preteruješ" prema tekstu Mine Ćirić, u režiji Milana Cerovića.

Na velikoj sceni Pozorišta na Terazijama 19. maja će premijerno biti izvedena predstava "Veče mjuzikla na Terazijama" prema tekstu Milene Depolo, u režiji Darijana Mihajlovića, u kojoj učestvovuje gotovo ceo ansambl muzičkog pozorišta

Nakon nekoliko uzastopnih premijera pozorište Atelje 212 privodi kraju novu sezonu sa premijerom komada "Obraćanje naciji" Askanija Čelestinija, u režiji Bojana Đorđeva, koja će biti izvedena 19. maja, na isti datum kada i mjuzikl na Terazijama, što se retko kada dešava u prestonici.

Za sam kraj pozorišnih premija ovog meseca, JDP će 27. maja prirediti delo "Gubitnik" prema istoimenom romanu Tomasa Bernharda, i po drami "Mocart i Salijeri" Aleksandra S. Puškina u režiji Nataše Radulović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA