Vreme čitanja: oko 1 min.

Reditelju Igoru Damnjanoviću uručena nagrada "Caca Aleksić"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Sve što sam naučio od Cace profesionalno, a o životu još više, utkano je u ovu predstavu", rekao je Damnjanović

  • 0
Reditelju Igoru Damnjanoviću uručena nagrada "Caca Aleksić" Foto: M.M./ATAImages

Nagrada "Slobodanka Caca Aleksić" za najbolju režiju predstave za decu u sezoni 2021/22. svečano je uručena Igoru Damnjanoviću u pozorištu "Puž".

Nakon dodele, u "Pužu" je odigrana predstava "Razmaženi princ“, po tekstu Željka Hubača, Narodnog pozorišta iz Leskovca, za koju je Damnjanović nagrađen.

Primajući na sceni pozorišta "Puž" plaketu sa likom Aleksić u bronzi, povelju i novčani iznos, Damnjanović je istakao da mu je to prva nagrada za režiju, i da mu je drago što nosi ime žene uz koju je glumački i profesionalno sazrevao.

"Sve što sam naučio od Cace profesionalno, a o životu još više, utkano je u ovu predstavu. Svaki put kad bih razmišljao šta bi sa sceno u stvari razmišljao sam šta bi Caca uradila", poručio je Damnjanović.

Nagrada za režiju je ustanovljena da prisustvo Slobodanke Aleksić (1941-2019) bude trajno sačuvano u životu pozorišta za decu i podstakne nove stvaraoce, a dodeljuje se isključivo za režiju predstava za decu koje je Aleksić unapređivala, razvijala i dala posebno obeležje.

Odluku o nagradi Damnjanoviću doneo je žiri u kome su Tanja Peternek, Ana Zdravković i Jug Radivojević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA