Vreme čitanja: oko 1 min.

Tatjani Mandić Rigonat dodeljena nagrada "Ljubomir Muci Draškić"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagradu je jednoglasno dodalio žiri u sastavu Svetlana Bojković kao predsednica žirija, Gorica Popović i Tihomir Stanić

  • 0
Autobiografija Bekima Fehmiua u novom izdanju posle 20 godina Foto: M.K./ATAImages

Nagrada za režiju “Ljubomir Muci Draškić“ - glumci svom reditelju, dodeljena je u Ateljeu 212 Tatjani Mandić Rigonat za režiju predstave “Naš razred”, Tadeuša Slobođaneka, Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagradu je jednoglasno dodalio žiri u sastavu Svetlana Bojković kao predsednica žirija, Gorica Popović i Tihomir Stanić.

U predstavi “Naš razred” pisca Tadeuša Slobođaneka, rediteljka Tanja Mandić Rigonat se hrabro uhvatila u koštac sa temom, koja, kako se navodi u odluci žirija, bolno i katarzično odjekuje u gledalištu.

Priča je o progonu i ubijanju Jevreja od strane Poljaka u jednom manjem poljskom mestu, za vreme Drugog svetskog rata.

Radnja se proteže od 1925. i traje do početka 21.veka.

Rediteljka Tanja Mandić Rigonat je, osim režije, uradila i adaptaciju teksta i izbor muzike, koja se uživo izvodi na sceni.

Sve to prati njenu rediteljsku koncepciju, koja je smela, snažna i bespoštedna.

Veliki kvalitet predstave je rad sa mladim glumcima koji su, puni energije, izvrsno izneli ove tragične, surove priče, navodi se u odluci žirija.

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Ljubomira Mucija Draškića, rad vajara Miroljuba Stamenkovića, unikatne diplome, rad slikara Ljube Milunovića i novčane nagrade.

Nagrada ''Muci Draškić'' dodeljuje za izuzetan rediteljski pristup u radu sa glumcima i kreativno rediteljsko ostvarenje.

Nagrada je ustanovljena 2005. godine odlukom Ateljea 212 i Skupštine grada Beograda i bijenalno se dodeljuje za predstave nastale na beogradskim scenama u znak sećanja na velikog reditelja i dugogodišnjeg upravnika Ateljea 212.

O nagradi odlučuje žiri koji je sastavljen isključivo od glumaca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA