Vreme čitanja: oko 2 min.

Dakić o predstavi "Blind Date Project": "U svakom bloku imate nešto zadato, sve ostalo moraš sam da izmisliš"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dakić je rekla da je naziv predstave ostao na engleskom jeziku jer je deo franšize koju je napravila australijsko-srpska glumica Bojana Novaković

  • 0
Maša Dakić Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Glumica Maša Dakić je u emisiji Tanjug Reflektor govorila o predstavi "Blind Date Project", koja će biti izvedena 2. jula u okviru Belefa 2023.

Dakić je rekla da je naziv predstave ostao na engleskom jeziku jer je deo franšize koju je napravila australijsko-srpska glumica Bojana Novaković.

"Nas dve smo se upoznale, postale drugarice, i već deset godina hoću da to uradim i ona je meni dala šablon po kome ta predstava funkcioniše", navela je Dakić.

Prema njenim rečima, umesto scenarija u "Blind Date Project", već je predstava improvizovana i navodi je rediteljka Andrea Pjević.

"Postoji šablon. Predstava je podeljena u šest delova od po deset minuta. U svakom bloku imate nešto zadato. Sve ostalo, 70 posto ti moraš sam da izmisliš i reaguješ u trenutku na osobu koaj je ispred tebe", navela je glumica.

Kuriozitet predstave je što Dakić igra u svakom izvođenju, ali sa njoj igra drugi glumac, i svaki put kreće "iz početka, kao kad se ide na sudar na neviđeno".

"Ne znam ko će doći. Reditelj se sve dogovori. Prvi put srećem tu osobu to veče na predstavi. Nisam doživela kao glumica tu vrstu angažmana, glumačkog, mentalnog, psihološkog. Htela sam sebi da zadam najteži mogući zadatak i osvojim umetnost improvizacije"; navela je Dakić.

Prema nejnim rečima, inspiracija su joj Nikola Đuričko sa svojim stend ap nastupom i Andrija Milošević, kolega iz serije "Lako je Raletu".

"Lakoća prevazilaženja problema u sceni improvizacijom je nešto što me je zapitalo zašto ja to ne znam da radim? I htela sam da se uvatim u koštac. Definitivno je za mene to bilo vanzemaljsko isksustvo", rekla je Dakić.

Prethodno, Dakić je mahom radila u pozorištu i sinhornizaciju crtanih filma, kao i sa rediteljem Goranom Markovićem na filmu, ali ističe da je sve to "drugačiji pristup" u odnosu na seriju "Lako je Raletu".

"Nisam se ranije susrela sa žanrom komedije. Igrala sam neku vrstu u okviru dramskih predstava, ali ovo je komedija i žanr koji nije lokalno naš. To je sitkom i američki pristup", ocenila je glumica.

Snimanje "Lako je Raletu" bilo je za Dakič "sve novo", i provela je šest meseci na poslu od 9 do 18:00 ili 20:00 časova, radeći intenzivan posao, gde je svima bilo jasno da ne mogu da se svađaju i da to ne vodi nikuda.

Dakić je istakla ulogu i energiju Miloševića kao "šuo ranera" serije i vrhunskog profesionalca.

"Blind Date Project" Dakić doživljava kao svoju prekretnicu, jer prvi put drugačije prisutpa poslu, kroz način koji je njoj potpuno nepoznat i očekuje da će kroz rad na toj predstavi naučiti jako mnogo.

Govoreći o budućim planovima, Dakić je rekla da se nada da će ponovo raditi sa rediteljkom Anjom Sušom, koja je njen "najveći pozorišni guru".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA