Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivana Knežević o predstavi "Žene na ivici nervnog sloma", saradnji sa Nebojšom Bradićem

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Od pozorišta se očekuje još, da izraz bude još jači, upečatljiviji od filma. Pogotovo u Pozorištu na Terazijama koje neguje mjuzikl", rekla je glumica.

  • 0
Ivana Knežević Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Glumica Ivana Knežević je u emisiji Tanjug Reflektor govorila o svojoj ulozi u predstavi "Žene na ivici nervnog sloma", čija je premijera predviđena za 20. oktobar u Pozorištu na Terazijama.

Knežević je rekla da je interesantno oživeti istoimeni film španskog reditelja Pedra Almodovara na pozorišnoj sceni u formi mjuzikla.

"Od pozorišta se očekuje još, da izraz bude još jači, upečatljiviji od filma. Pogotovo u Pozorištu na Terazijama koje neguje mjuzikl", rekla je glumica.

Knežević igra Lusiju, što je za nju "još jedan podstrek da to bude što bolje i posebnije".

"Ova uloga je posebna zato što očekuju svi da će biti urnebesno komično. Meni je ova uloga posebna zato što ima jakih dramskih momenata. Imaću lep poligon za igru", rekla je Knežević.

Prema njenim rečima, mjuzikl je težak žanr jer je to fizički teatar, i "traži celog glumca i više od 100 posto".

U "Ženama na ivici nervnog sloma", Knežević prvi put sarađuje sa rediteljem Nebojšom Bradićem i priznaje da se još uvek osluškuju i odmeravaju.

"Ja sam 22 godine u mjuziklu, on je sa mjuziklom već bio u dodiru. Ima svoje specifično gledanje, ja svoje. Baš me zanima kako ćemo se naći u saradnji. Za sad je sve kako treba. On je zahtevan reditelj. Ja sam navikla na zahtevne reditelje i ja sam zahtevna glumica", navela je Knežević.

Prisetivši se da je na početku karijere čula da je najbitnije trajati u glumačkom poslu, da je to maraton i treba rasporediti snagu, Knežević je priznala da sada vidi da je to tako.

"Mjuzikl je u stvari žanr mladih glumaca. Malo ima uloga za nas u srednjim godinama. Piše se više za mlade ljude. Treba trajati i održavati sebe u dobroj fizičkoj kondiciji, a samim time će doći dobar izgled i energija", istakla je glumica.

Upitana kako vidi budućnost mjuzikla u doba tehnoloških revolucija, Knežević je rekla da će opstati jer naša publika voli mjuzikl i željno očekuje nešto novo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA