Vreme čitanja: oko 1 min.

Baletski ansambl Boljšoj teatra ponovo na inostranoj turneji: Zapadne zemlje preskaču

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastupiće u Pekingu, Minsku, kao i u Omanu

  • 0
balet, balerina Foto: Pixabay

Baletski ansambl moskovskog Boljšoj teatra kreće na međunarodnu turneju. Na Zapad neće, budući da tamo nisu dobrodošli zbog situacije u Ukrajini.

Kako prenosi Hina, baletani se nadaju da će turneja biti neka vrsta njihovog povratka. Ove nedelje putuju u Peking.

"Mislim da nije tajna da je Kina jedna od retkih zemalja koje nas podržavaju i nastavljaju da sarađuju s nama", rekao je umetnički upravnik baleta Mahar Vazijev u intervjuu za Reuters i dodaje:

"Verujem da ćemo opet nastupiti (na Zapadu), a drugi će doći u (Rusiju) da nastupaju. To je neophodno i neprocenjivo", rekao je za Reuters.

Pozorište, koje je 1776. godine osnovala carica Katarina Velika, prikazaće neke od svojih najpoznatijih baletskih dela u dve gala izvedbe u Pekingu, nakon čega će uslediti tri dana izvedbe baleta iz 19. veka "Don Kihot". Oko 300 kostima i scenografija već je poslato u Kinu, piše 24sata.hr.

"Jako sam zadovoljna što ćemo konačno imati gostovanje u inostranstvu. Radujemo se tome", rekla je primabalerina Elizaveta Kokorjeva za Reuters između proba.

Balet će otputovati u beloruski glavni grad Minsk u novembru, kao i u Oman u januaru 2024.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA