Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstava "U se, na se i poda se" je lepa komedija likova

Vreme čitanja: oko 1 min.

"U tom momentu čovek je spreman na sve", istakao je reditelj Stefan Gajić Gajić.

  • 0
balkon, pozoriste Otvorena pozorišta / Foto: Pixabay

Reditelj Stefan Gajić je u emisiji Tanjug Reflektor govorio o svojoj predstavi "U se, na se i poda se" , premijerno izvedenoj na Letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Gajić je rekao da to priča o lažnom ratnom invalidu Momiru Karapandžiću, odnosno o tome "šta se desi kada običnog čoveka priterate uza zid".

"U tom momentu čovek je spreman na sve", istakao je Gajić.

Prema njegovim rečima, autor teksta Goran Starčević je "jako vešto sklopio" komad, inspirisan Duškom Kovačevićem i Aleksandrom Popovićem

"Čak je više Kovačević. Imamo lepu komediju likova koji baš podsećaju na Kovačevića, na njegov način. Lepo je provukao cinizam i sarkazam Popovića", ocenio je Gajić.

Za mladog reditelja najveći problem prilikom rada na predstavi je bila zauzetost glumaca, koji su imali druga gostovanja i snimajuće dane.

"Svaki proces mora imati probleme. Istražujemo, stvaramo, pravimo, a na kraju došli smo do jako lepog proizvoda", smatra Gajić.

Stefan Gajić Printskrin: Tanjug/Zoran Colić

Glavnu ulogu tumači Vukašin Jovanović, a u "U se, na se i poda se" igraju Marko Pavlović, Mina Obradović, Dragan Petrović, Radosav Janjić, Ognjen Malušić, Petar Petrović, Andrijana Đorđević, Ksenija Repić i Ognjen Nikola Radulović.

Sa šest glumaca iz postave Gajić je već radio tokom studija i bio je prirodan put da ljude, sa kojima je ostvario dobru saradnju pozove za svoj prvi korak na beogradskoj sceni.

"To mi je mnogo pomoglo. Oni znaju kako radim i funkcionišem. Ja takođe, i onda smo na sličnim talasnim dužinama. A sa ostalih ćetvoro se družim i pratio sam ih kroz ispite", rekao je reditelj.

Upitan za svoje planove u budućnosti, Gajić je rekao da "treba živeti u trenutku".

"Time se vodim, jer sve ostalo je neizvesno i samo sebe mučimo. Želim da pričam priče, da se u posli što duže kvalitetno time bavim. Ljudi vole da im se pričaju priče", zaključio je Gajić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA