Vreme čitanja: oko 1 min.

"Teatar na raskršću", festival balkanskog kulturnog prostora, počeo u Nišu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Festival traje do 10.septembra

  • 0
Pozoriste Foto: Pixabay/HolgersFotografie

Četvrti festival balkanskog kulturnog prostora "Teatar na raskršću" počeo je u Narodnom pozorištu u Nišu. Manifestaciju je otvorio državni sekretar u Ministarstvu kulture Miodrag Ivanović. Publiku i učesnike festivala pozdravio je i Spasoje Ž. Milovanović, direktor festivala i upravnik Narodnog pozorišta Niš.

„Teatar na raskršću“ okuplja pozorišta sa balkanskog prostora što ga čini drugačijim i jedinstvenim. Ove godine pored pozorišta iz Srbije na Festivalu učestvuju i pozorišta iz Hrvatske, BiH-Republike Srpske, Crne Gore i Slovenije.

Milovanović je istakao da je čast da Narodno pozorište u Nišu može u okviru ovog Festivala da ugosti čitav niz pozorišnih stvaralaca, čitav niz velikih pozorišnih imena i da se niška i publika iz čitavog regiona upozna sa velikim pozorišnim predstavama.

Dodao je da „Teatar na raskršću“ od ove godine ima status manifestacije u oblasti kulture od značaja za Grad Niš što znači da je zaživeo jer je dobio institucionalnu sigurnost.

Pored „Magbeta“, ljubitelje pozorišta očekuju i predstave „Škrtac“, „Noćna frajla“, „Pokojnik“, „Lepa Vida“, „Gospođica“ i na kraju Dekameron, koji će biti odigran u čast nagrađenih.

Otvaranju festivala u ime Grada Niša prisustvovala je Adriana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za kulturu. Festival traje do 10.septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA