Vreme čitanja: oko 1 min.

Vasa Stajkić: "Svetlosti pozornice" nije obična predstava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stajkić je rekao da "Svetlosti pozornice" nije obična predstava, jer se u njoj glumci i pevači predstavljaju imenom i prezimenom i ne glume nikoga

  • 1
Vasa Stajkić Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je operski pevač Vasa Stajkić, koji je govorio o početku nove sezone Madlenijanuma 22. septembra predstavom "Svetlosti pozornice".

Stajkić je rekao da "Svetlosti pozornice" nije obična predstava, jer se u njoj glumci i pevači predstavljaju imenom i prezimenom i ne glume nikoga.

"Mi smo kao neka vrsta voditelja pevača i glumca. Postoji određeni tekst i stvari koje radimo u dogovoru sa (rediteljem) Robertom Boškovićem", rekao je Stajkić.

Pridruživši se predstavi umesto Dimitirja Cincara Kostića, Stajkić pred svoje prvo izvođenje ističe da je "svako uskakanje izazov, jer nemate tačan broj proba da to bude kako ste planirali".

Stajkić se u "Madlemijanumu" pridružio i predstavi "Pariski život" u glavnoj ulozi Raula, u kojoj je prethodno već igrao Brazilca Žozea.

"Biće vrlo interesantno. Ta dva lika se nekoliko puta nalaze u istim scena i biće izazov da ne počnem da izgovaram tekst Brazilca. To je stvar koju nisam nikad radio", istakao je Stajkić.

U svojoj matičnoj kući, Srpskom narodnom pozorištu, Stajkića očekuje i obnova predstave "Ero s onoga svijeta", počinje ponovo igrati Onjegina i očekuje da će "sezona biti prilično dinamična".

Upitan kako gleda budućnost opere u doba tehnoloških revolucija, Stajkić je ocenio da je "umetnost večna".

"Ako je preživela sve vekove i nedaće koje su nas zadesile, preživeće i nalet digitalnog. Opera se prilagođava. Tehnološki napredak donosi i u operi novine i mogućnosti", ocenio je glumac.

Prema njegovim rečima, tehnološki napredak ima dobre ali i loše strane, a "opera kao posebna vrsta umetnost može da preživi, i čak da se nadogradi".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA