Vreme čitanja: oko 1 min.

Zoran Đerić prvi dobitnik novoustanovljene nagrade "Oton Tomanić"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagrada "Oton Tomanić" nosi ime utemeljivača lutkarskog pozorišta za decu u Subotici

  • 0
Zoran Đerić Foto: Tanjug/Damir Vujković

Zoran Đerić, prvi je dobitnik novoustanovljene festivalske nagrade "Oton Tomanić", za teatrološko promišljanje u domenu pozorišta za decu i mlade, a priznanje mu je dodeljeno juče u okviru programa Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici.

Nagrada "Oton Tomanić" nosi ime utemeljivača lutkarskog pozorišta za decu u Subotici.

Zoran Đerić je autor šest knjiga o lutkarskom pozorištu za decu, preko 30 stručnih radova i dva zbornika, ocenjujući njegov stručni i istraživački rad kao "misionarski".

Ovogodišnje izdanje 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica održava se od 17. do 22. septembra na nekoliko lokacija u Subotici.

U Glavnom takmičarskom programu na repertoaru je 13 predstava za decu iz celog sveta, po izboru selektora festivala, profesora dr Zorana Đerića.

Od 18. do 21. septembra održava se i 14. Međunarodni forum za istraživanje pozorišne umetnosti za decu i mlade, na temu "Vreme i odgovornost u pozorištu za decu i mlade", na kome učestvuje 30 izlagača iz 16 zemalja pod rukovodstvom dr Marijane Prpe Fink.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA