≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka kulture uputila saučešće povodom smrti reditelja: Bila je to bezuslovna ljubav prema pozorištu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svevremenske i dugovečne predstave koje je režirao u Narodnom pozorištu osvajale su i osvajaju srca publike kako u Srbiji, tako i na međunarodnoj sceni", navodi ministarka kulture

  • 0
Jagoš Marković Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković uputila je saučešće povodom smrti Jagoša Markovića.

"Sa velikom tugom sam primila vest o preranoj smrti Jagoša Markovića, jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja u našoj zemlji i regionu. Svevremenske i dugovečne predstave koje je režirao u Narodnom pozorištu osvajale su i osvajaju srca publike kako u Srbiji, tako i na međunarodnoj sceni. Ostavio je neizbrisiv trag u našem nacionalnom teatru ali i u inostranim pozorištima u kojima je režirao desetine predstava".

"Pamtićemo ga po retkom talentu, vrhunskom profesionalizmu i bezuslovnoj ljubavi prema pozorištu koju je usađivao u svaku predstavu koju je režirao. Lik i delo Jagoša Markovića ostaće da živi u srcima pozorišnih radnika, pozorišne publike i svih nas koji smo imali čast da ga poznajemo.

"Porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima Jagoša Markovića upućujem najiskrenije saučešće. Neka mu je večna slava".

(Telegraf.rs)

Video: "Život je kratak, a vi ga živite kao da će da traje vekovima": Preminuo glumac Tanasije Uzunović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA