Vreme čitanja: oko 2 min.

Udovički Fotez: "Razmena između publike i glumaca na sceni je suština pozorišta"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Udovički Fotez je rekla da su u Narodnom pozorištu imali "izvarednu proteklu sezonu", da ih je prihvatila stručna javnost, a "publika dolazi i sve su predstave pune"

  • 0
Molina Udovički Fotez Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je umetnička direktorka Drame Narodnog pozorišta Molina Udovički Fotez koja je govorila o predstavama nacionalnog teatra iz Beograda u protekloj i novoj sezoni.

Udovički Fotez je rekla da su u Narodnom pozorištu imali "izvarednu proteklu sezonu", da ih je prihvatila stručna javnost, a "publika dolazi i sve su predstave pune".

"Mi postojimo zbog publike. To je ono gde je prava satisfakcija"; istakla je Udovički Fotez.

Istakavši iz protekle sezone uspeh "Uspavanke za Aleksiju Rajičić", Udovički Fotez je ocenila da pripada u "hrabro pravljene predstave".

Prema njenim rečima, za njen uspeh su zaslužni, između ostalih, mladi reditelj Jug Đorđević, "koji je našao pravi ključ", mladi pisac Đorđe Kosić, dobitnik Sterijine nagrade koji je postao dramaturg Narodnog pozorišta, kao i kompozitorku Nevenu Glušicu.

"Okupljen je dobar umetnički tim i dobra je podela sa Vanjom Ejdus. Nema festivala da smo učestvovali gde prošle sezone nije dobila nagradu", istakla je Udovički Fotez.

Narodno pozorište je učestvovalo na 23 festivala i ukupno je osvojilo preko 30 nagrada, a Udovički Fotez je dodala da je važno da se timski radi, i onda rezultati ne izostaju.

"To je ono što publika oseti. Razmena između publike i glumaca na sceni je suština pozorišta, i to je ono što želimo da sačuvamo u svakoj predstavi", rekla je Udovički Fotez, istakavši "izvanredan glumački ansambl", koji je podmlađen "divnim mladim glimcima".

Udovički Fotez je izdvojila za ovu jesen premijere predstava "Lutka sa kreveta broj 21", po tekstu Đorđa Lebovića, "koji se ispistavio vrlo aktuelnim jer jedna ženska sudbina u pitanju" i predstojeću "Sanjao sam da sam se probudio" po tekstu Željka Hubača i režiji Dine Mustafića.

Podsetivši da su uspesi Drame "rezultat timskog rada", Udovički Fotez je istakla veliku podršku ansambla, postojanje dobrog umetničkog veća, veliku podsršku uprave i Upravnog odbora pozorišta, kao i cele logistike kuće.

Udovički Fotez je najavila za narednu godinu, koja će biti posvećena komediografu Branislavu Nušiću, postavljanje komedije "Mister Dolara" u režiji Miloša Lolića.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA