• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vanja Milačić: Predstava "Godišnjica" je luda i brza kao i život

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milačić je rekla da život ume da bude "duhovit, tragičan, nepredvidiv, veličanstven, lud i brz, i takva je i ova predstava"

  • 0
Vanja Milačić

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica glumica Vanja Milačić koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Godišnjica" teatra i opere "Madlenijanum".

Milačić je rekla da život ume da bude "duhovit, tragičan, nepredvidiv, veličanstven, lud i brz, i takva je i ova predstava".

U "Godišnjici", Milačić igra Minci, koja je 25 godina u braku i kao osoba je "retka u današnjem svetu, koja se bori za ljubav, svog čoveka i porodicu".

"Mislim da porodica izumire u današnjem vremenu. To je vrsta žena koja će sve uraditi da porodica opstane. I to ne po svaku cenu, nego po cenu apsolutne ljubavi koju ona oseća prema tom čoveku", istakla je glumica.

Milačić je ocenila da su u predstavi za publiku najatraktivniji glumci Ljubinka Klarić, Stefan Bundalo, Tamara Aleksić, Ljuba Bulajić, Srđan Karanović i ona.

"Atraktivno je to što je brzo, vrcavo, duhovito, potresno, ljudi dožive katarzu. Smatram da je u pozorištu danas jako važno doživeti katarzu dok traje predstava, a ne kada se sve završi", ocenila je Milačić.

Prema njenim rečima, najveći utisak je za sve glumce bio reditelj Petar Jovanović "kao čovek sa kojim je tako bilo lako raditi, koji sve razume".

"Na svaku našu ludost je išao stepen više. Ne samo što nam je dozvolio nego je i sve nadgradio. On je najveći utisak svih nas. Volela bih da taj čovek dobije što više režija u Beogradu, pošto je on Novosađanin", rekla je Milačić.

Jovanović uglavnom radi u Novom Sadu, radio je neke ozbiljne komedije u Subotici, a Milačić je dodala da je to čovek koji ume da režira ono što se zove život, a zapravo je komedija.

Od svojih predstava, Milaćić je istakla "Decu", po romanu Milene Marković, u Narodnom pozorištu, kao i "Očeve i oce" Slobodana Selenića u režiji Veljka Mićunovića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA